Οι προδοτικές δηλώσεις Χριστόφια

Στα πλαίσια της ανθελληνικής-προδοτικής του πολιτικής ο πρόεδρος Χριστόφιας προβαίνει συνεχώς σε εγκληματικές και ανεδαφικές δηλώσεις οι οποίες βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο το μέγιστο εθνικό μας πρόβλημα, αφού όλες ανεξαιρέτως ηθελημένα ή μη πριμοδοτούν την τουρκική επεκτατική πολιτική.

Η αρχή έγινε με το μέγα ατόπημα που υπέπεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας πριν μερικές μέρες, στην Ουάσιγκτον, όταν στην ομιλία του στο «The Brookings Institution», μίλησε για εισβολή των δύο υποτιθέμενων μητέρων πατρίδων. Είναι το λιγότερο ΝΤΡΟΠΉ και ΑΣΈΒΕΙΆ προς όλους τους Ελλαδίτες συμπατριώτες μας, οι οποίοι το 1974 έδωσαν μερικές από τις πιο ιστορικές μάχες του σύγχρονου Ελληνισμού, να χαρακτηρίζονται εισβολείς. Είναι ιεροσυλία να αμαυρώνεται η μνήμη όλων αυτών που θυσίασαν την ίδια τους την ζωή και πότισαν με το αίμα τους την Κυπριακή γη, από πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν εδώ και χρόνια να επιτύχουν την τουρκοποίηση του νησιού μας. Εκτός αυτού, με τις επιπόλαιες αυτές δηλώσεις του, ο κ. Χριστόφιας αποενοχοποιεί την Τουρκία για τη βάρβαρη εισβολή και την παράνομη κατοχή, επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα η Τουρκία ισχυρίζεται περί ειρηνικής επέμβασης και αποθρασύνοντας την, με αποτέλεσμα να διεκδικεί ακόμη περισσότερα.

Είναι αδιανόητο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξισώνει την Ελλάδα με την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την σαν μία από τις δύο μητέρες Πατρίδες του νησιού. Η Τουρκία ουδέποτε είχε καμιά σχέση, ιστορική, πνευματική και θρησκευτική με την Κύπρο. Η Τουρκία ήταν πάντοτε ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ σε αντίθεση με την Ελλάδα που ήταν, είναι και θα είναι η ΜΗΤΈΡΑ ΠΑΤΡΊΔΑ μας.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυρίστηκε ότι τα λεγόμενά του, έχουν διαστρεβλωθεί εσκεμμένα απομονώνοντας μόνο ένα κομμάτι από τις δηλώσεις του.

Λίγες μέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε και χωρίς καμία απολογητική στάση ο κ. Χριστόφιας, προέβη σε καινούργιες «εγκληματικές» δηλώσεις κάνοντας για πρώτη φορά λόγο για τουρκικό τομέα στη Λευκωσία, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το ψευδοκράτος και υποβαθμίζοντας για ακόμη μια φορά το πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό. Πρόσθεσε επίσης πως κατά τη διάρκεια της θητείας του κατέβαλε προσπάθειες έτσι ώστε να επιλυθούν οι παρεξηγήσεις του παρελθόντος μεταξύ των δύο χωρών (εννοώντας έμμεσα τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 55-59) για να εξομαλύνει τις σχέσεις Αγγλίας – Κύπρου. (Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενώπιον πολλών ξένων διπλωματών μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής.)

Μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος συνεχίζει να εξοργίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων Κυπρίων με το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

Θύελλα αντιδράσεων θα έπρεπε να ξεσηκωθεί απ’ όλους τους χώρους για την προσπάθεια αφελληνισμού του νησιού μας και την παραχάραξη της ιστορίας μας από τον υποτιθέμενο ¨ηγέτη¨ μας όπως επίσης και για τα σχέδια του για μια ομόσπονδη-τουρκοποιημένη Κύπρο.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΘΈΣΗ ΣΕ ΧΏΜΑ ΙΕΡΌ, ΣΕ ΧΏΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΊΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΊΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΌ!

Advertisements