Ο Κόκκινος Φασισμός Προπαγανδίζει

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, αναφέρεται πως «κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Χριστόφια στην προεδρία υλοποιήθηκε το πιο προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που υπήρξε ποτέ». Και ερωτούμε φίλοι «προοδευτικοί», τι ακριβώς εννοείτε; Μήπως τις πρωτοφανείς και συνεχείς υποχωρήσεις στο Κυπριακό, την παραχάραξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ μας ιστορίας, τις «εγκληματικές» δηλώσεις του «ηγέτη σας» για δύο εισβολείς και δύο μητέρες πατρίδες, η μήπως τις διεκδικήσεις στο εδαφικό και όχι μόνο, που δεν υπήρξαν ποτέ;

Ειλικρινά διερωτόμαστε γιατί όλα αυτά που ισχυρίζεστε φαντάζουν πολύ όμορφα στ ΄ αυτιά μας αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν αληθεύουν, απ’ όσο καταλαβαίνουμε από τις εξελίξεις που παρακολουθούμε καθημερινά.
Συνεχίζοντας, θα θέλαμε να σας υποβάλουμε ακόμη ένα εύστοχο, κατά τη γνώμη μας ερώτημα. Για ποια «ΦΤΩΧΙΚΑ λαϊκά στρώματα» αναφέρεστε; Διότι η ηγεσία του κόμματός σας, κάθε άλλο παρά φτωχική και λαϊκή μας φαίνεται. Αντιθέτως, μας δίνει την εντύπωση πως είναι περισσότερο καπιταλιστική παρά κομμουνιστική όπως ισχυρίζεται. Πώς μπορεί ένας φτωχός, λαϊκός κομμουνιστής να κυκλοφορεί με μεγάλης αξίας αυτοκίνητα και ταυτόχρονα να υποστηρίζει ένα κομμουνιστικό καθεστώς το οποίο προβάλλει την ισότητα σ’ όλους τους πολίτες;

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη τη λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που υποστηρίζετε στο δελτίο σας. Το κόμμα σας, κάθε άλλο παρά δημοκρατικό είναι, αφού στην Κύπρο εδώ και δυόμιση χρόνια επικρατεί λογοκρισία και κατά κάποιο τρόπο «δικτατορία». Και αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε τα γεγονότα που συνέβησαν στο νησί μας, όλο αυτό τον καιρό που κυβερνά το κόμμα σας. Είναι παράνομο σ’ ένα δημοκρατικό καθεστώς να συλλαμβάνεται όποιος μοιράζει φυλλάδια και καταδικάζει με το δικό του τρόπο την κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή. Λέμε όχι στον ΚΟΚΚΙΝΟ φασισμό.

Ισχυρίζεστε για ακόμη μια φορά πως «η Π.Ε.Ο.Φ συμμαχεί με την Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία έτσι ώστε να μετατρέψουν την Ε.Φ.Ε.Κ.Θ σε άμβωνα εθνικισμού και αποκαλείται και πάλι την παράταξή μας ακροδεξιά.»

1. Η Π.Ε.Ο.Φ. δεν συμμαχεί με την Πρωτοπορία ούτε και πρόκειται, διότι η Π.Ε.Ο.Φ είναι εντελώς αντίθετη με την συγκεκριμένη παράταξη όπως και με τις υπόλοιπες. Έχουμε μια ιδεολογία διαφορετική, είμαστε αυτόνομοι και αυτά μας κάνουν να ξεχωρίζουμε, να μη βράζουμε στο ίδιο καζάνι μ’ εσάς και τους ομοίους σας και είμαστε και θα συνεχίζουμε να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

2. Η Π.Ε.Ο.Φ απέδειξε πολλάκις, πως δεν έχει να κάνει με κανένα ακροδεξιό στοιχείο, είτε αυτό είναι ιδεολογία, άτομο, ή σύλλογος. Ξεκαθαρίζουμε ξανά, πως παράταξή μας, έχει μόνο γνώμονά της την αγνή και καθαρή της ιδεολογία και τον αντιομοσπονδιακό αγώνα της. Λειτουργεί βάσει αυτών και της ελληνικής ψυχής των ατόμων που την αποτελούν.

Τελειώνοντας, αναφέρουμε κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα στα λεγόμενά σας, αλλά και πάλι μας έχετε μπερδέψει. «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και επανένωση». Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επιτέλους ξεκολλήσατε και μπορείτε να λέτε χωρίς να «ανατριχιάζετε» τη λέξη απελευθέρωση. Αλλά πως μπορεί να επιτευχθεί απελευθέρωση και ταυτόχρονα επανένωση; Ουσιαστικά, οι δυο αυτές έννοιες είναι αντιφατικές. Για να γίνει επανένωση, πρέπει να υπάρχουν δύο ή περισσότερα ξεχωριστά κράτη. Στην Κύπρο εδώ και 36 χρόνια υπάρχει ένα κράτος, ένα κομμάτι του οποίου είναι υπό κατοχή. Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος όρο ή μήπως η νεολαία σας, σας έχει «διδάξει» λάθος τις έννοιες; Σας υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα που επικρατεί στο νησί μας, δεν είναι δικοινοτικό, αλλά ΕΙΣΒΟΛΗΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ.

«ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ…» Αυτό ακριβώς πρέπει να πούμε εμείς, σε εσάς. Αγωνιστείτε επιτέλους. Άστε τα λόγια και τις θεωρίες.

Γιατί… στο στάδιο των εθνικών αγώνων, δεν υπάρχουν κερκίδες θεατών. ΜΟΝΟ στίβος αγωνιστών…
Π.Ε.Ο.Φ. 21/10/2010

Advertisements