ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 Μάρτυρες γίναμε για άλλη μία φορά του λεγόμενου «Φεστιβάλ Ειρήνης και Επανένωσης» που κάθε λίγο και λιγάκι διοργανώνεται από το ΑΚΕΛ – Προοδευτική – ΕΔΟΝ σε συνεργασία με άλλες «τουρκοκυπριακές» οργανώσεις. Κρίνουμε απαράδεκτες τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπως και αυτήν που διεξήχθη στις 7 Οκτωβρίου στο Δημόσιο Κήπο, πίσω από τη Βουλή.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι ντροπιαστικές και ανεπίτρεπτες τέτοιες κινήσεις, αφού βλάπτουν σοβαρά την πατρίδα μας. Έχοντας απέναντί μας μία Τουρκία η οποία κατέχει το 37% του κυπριακού εδάφους, που κατέστρεψε και βεβήλωσε πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Μία Τουρκία που εδώ και 37 χρόνια στερεί το δικαίωμα σε 200.000 και πλέον πρόσφυγες να απολαύσουν των βασικών δικαιωμάτων τους, που στερεί το δικαίωμα στις οικογένειες των αγνοουμένων να μάθουν για την τύχη των συγγενών τους, που υποστέλλει Ελληνικές σημαίες και ονομάζει την πολυαγαπημένη μας Κερύνεια σε Girne, είναι αδιανόητο να διοργανώνονται επαναπροσεγγιστικά πάρτυ και εκδηλώσεις με τους «τουρκοκυπρίους», οι οποίοι ενισχύουν το παράνομο καθεστώς του ψευδοκράτους με την παραμονή τους στο κατεχόμενο μέρος του νησιού μας.

 Όπως αναφέρθηκε στην πρόσκληση του εν λόγω φεστιβάλ, αυτό πραγματοποιήθηκε για τη δήθεν επανένωση των δύο «κοινοτήτων». Είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε δεν είναι δικοινοτικό αλλά πρόβλημα βάναυσης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Επίσης η συνεχής αναφορά τους στον όρο «ισότητα» , μας κάνει να αμφιβάλουμε εάν γνωρίζουν τη σημασία της αφού αυτοαναιρούνται με τη στήριξη της πολιτικής Δημήτρη Χριστόφια που επιδιώκει λύση με βάση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη σταθμισμένη ψήφο. Είναι γνωστό τοις πάσι πως βασική αρχή της ισότητας είναι το «ένας άνθρωπος= μία ψήφος». Ας μην φάσκουν και αντιφάσκουν και ας αποφασίσουν επιτέλους τι επιδιώκουν.

Τόση είναι η ξεφτίλα και η γελοιότητα της δήθεν αριστεράς της Κύπρου που τολμά να εμπλέκει στο θέμα του φυσικού αερίου, «τουρκοκυπριακά» συμφέροντα. Είναι αδιανόητο, την ίδια στιγμή που η Τουρκία απειλεί με πόλεμο και για άλλη μία φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την υποστήριξη της αγέλης του, όχι μόνο να μην τερματίζει τις συνομιλίες με τον εγκάθετο της Άγκυρας αλλά –αν είναι ποτέ δυνατόν- να προτείνει να απολαύσουν τα οφέλη της εξόρυξης του φυσικού αερίου και οι «τουρκοκύπριοι». Ας μας πει ο «κύριος» Χριστόφιας τελικά ποια είναι τα θύματα και οι αδικημένοι από το 1974 μέχρι σήμερα και ας συνειδητοποιήσει πως για ΟΣΟ βρίσκεται (έστω και για ακόμα μία μέρα) στην εξουσία υποχρεούται να διαφυλάττει τα δικά μας και μόνο συμφέροντα.

 Ένας από τους βασικούς λόγους που διδασκόμαστε την ιστορία, είναι για να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να μην επαναλαμβανόμαστε. Είναι γνωστό πως ο Χίτλερ, είχε γράψει το βιβλίο ‘’ο Αγών μου’’ στο οποίο εξέφραζε ξεκάθαρα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του, και ότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν τον έλαβαν σοβαρά υπ’ όψιν και για να τον εξευμενίσουν άρχισαν τις παραχωρήσεις.

Είναι γνωστά επίσης τα ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής του ‘’καλού παιδιού’’ που ακολούθησαν. Ο Δημήτρης Χριστόφιας φαίνεται όμως πως δε διδάσκεται από την ιστορία αφού εθελοτυφλεί και αγνοεί τις ξεκάθαρες προθέσεις της Τουρκίας για αφελληνισμό και τουρκοποίηση της νήσου, τις οποίες παραθέτει και ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του ‘’στρατηγικό βάθος’’. Ο «πρόεδρος» της Δημοκρατίας προσπαθεί να τους καθησυχάσει κάνοντας συνεχείς εξευτελιστικές παραχωρήσεις, οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη καταστροφή.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θα σταθούμε εμπόδιο στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και να είστε σίγουροι πως τα χέρια σας είναι δεμένα. Η Αντιομοσπονδιακή μας φωνή αντηχεί παντού και δε θα καταφέρετε ποτέ να την κάνετε να σωπάσει.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Advertisements