ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

 

 

 

 Αισθήματα ντροπής και αγανάκτησης μας προκάλεσε για άλλη μια φορά η ακελική-φιλοτουρκική κυβέρνηση Δ.Χριστόφια με την νέα της προδοτική απόφαση να δώσει εντολή σβησίματος όλων των πατριωτικών συνθημάτων από στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς.

 Πιο συγκεκριμένα όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα ‘’ΜΑΧΗ’’ την περασμένη Πέμπτη το πρωί, έκπληκτοι αξιωματικοί και επιμελείς μονάδων της 2ης Μεραρχίας της Ε.Φ. , ανάγνωσαν την απαράδεκτη αλλά και προκλητική συνάμα διαταγή που στάλθηκε στις μονάδες και στα στρατόπεδα της Μεραρχίας και διέτασσε να προχωρήσουν άμεσα στο σβήσιμο συνθημάτων και συμβόλων όπως >, ή >, που βρίσκονται γραμμένα σε στρατόπεδα και φυλάκια στην Πράσινη Γραμμή.

Η επόμενη έκπληξη που περίμενε τους Κύπριους αξιωματικούς και οπλίτες   ήταν  ο λόγος για το σβήσιμο αυτών των συνθημάτων. Συμφώνα με τη διαταγή, τα συνθήματα και τα σύμβολα αυτά πρέπει να σβηστούν γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ παραπέμπουν στο παρελθόν και σε χρόνια περασμένα και προάγουν το μίσος και το φανατισμό.

Είναι φανερό πως οι προσπάθειες της παρούσας κυβέρνησης για αφελληνισμό της νήσου και για την αντικατάσταση του συνθήματος, που μεγαλώσαμε, >, με εξευτελιστικές πολιτικές συμβιβασμού με τον κατακτητή είναι ασταμάτητες. Με πρόσχημα την πολιτική ‘’καλής θελήσεως’’ ο ‘’κύριος’’ Χριστόφιας εκμεταλλεύεται την εξουσία του και προάγει μία δήθεν «ελληνοτουρκική φιλία» που δεν υφίσταται και ξεπερνά κάθε όριο λογικής, αφού εδώ και 37 χρόνια εξαιτίας της Τουρκίας η Κύπρος παραμένει υπό κατοχή με πολλές ανοικτές πληγές που αιμορραγούν όπως η συνεχιζόμενη προσφυγιά.

Μάρτυρες γίναμε, λοιπόν, ακόμη μίας μονομερούς κίνησης της ακελικής κυβέρνησης, η οποία ρίχνει το ηθικό όχι μόνο των εθνοφρουρών αλλά ολόκληρου του λαού της Κύπρου που ζει μέσα στην ανασφάλεια λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς .

Η ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταδικάζει τέτοιου είδους απαράδεκτες πράξεις που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τον τόπο μας. Πάμε κόντρα σε οτιδήποτε συμβάλλει στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Τα συνθήματα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους. Έχουν καταντήσει την Ε.Φ. , σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, έρμαιο πολιτικών συμφερόντων με αποτέλεσμα να μην εκτελεί το πραγματικό της χρέος που δεν είναι άλλο από το να διαφυλάττει τη γη μας, την ταυτότητα και τα συμφέροντά μας.

 Αδιαμφισβήτητα, η τουρκική πλευρά από την άλλη παραμένει σταθερή στην προκλητική πολιτική της, πιέζοντας για όλο και περισσότερες υποχωρήσεις. Η σημαία της ντροπής εξακολουθεί να ‘’μολύνει’’ τον πολυαγαπημένο μας Πενταδάκτυλο, να μας υπενθυμίζει την κατοχή και να μαυρίζει την ψυχή μας. Ό, τι και να κάνετε όμως ηγέτες-προδότες έχουμε κάθε βράδυ το φως της κατάρας αυτής να μας βυθίζει στο πένθος και στο σκοτάδι. Η αγάπη μας για αυτά τα ιερά χώματα βρίσκεται βαθιά ριζωμένη μέσα μας για αυτό και θα αγωνιζόμαστε, θα αγωνιζόμαστε, θα αγωνιζόμαστε… Μόνο αν ξεριζώσετε την καρδιά μας θα καταφέρετε να μας νικήσετε. Γιατί το χρωστάμε στις γενιές που πέρασαν και στις γενιές που θα ‘ρθουν.

Τούτη η δίψα δε σβήνει, τούτη η μάχη δε παύει, χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.

Advertisements