Το ψευδοκράτος σε ρόλο κυβέρνησης.

Θυμό και αγανάκτηση προκάλεσε η αποτρόπαια πράξη των ψευδοαστυνομικών του ψευδοκράτους που προέβηκαν στη σύλληψη 3 αστυνομικών της τροχαίας. Στις δύο το μεσημέρι αριθμός πολιτών και ο πρώην ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης έκλεισαν το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, απαιτώντας την απελευθέρωση των αστυνομικών. Δύο ώρες μετά η αστυνομία κατάφερε την απομάκρυνση των διαμαρτυρόμενων.

Η παρουσία των Ηνωμένων Εθνών κατάφερε να σταματήσει τους διαμαρτυρόμενους στο ύψος του παρατηρητηρίου τους στην νεκρή ζώνη. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας σημειώθηκαν φραστικά επεισόδια μεταξύ διαμαρτυρόμενων και ελληνοκυπρίων που επέστρεφαν από τα κατεχόμενα ή επιχειρούσαν να εισέλθουν. Ένταση υπήρξε και στην θέα τουριστικού λεωφορείου που κατευθυνόταν προς τα κατεχόμενα, όπου και του ανέκοψαν την πορεία οι διαμαρτυρόμενοι. Στις τέσσερεις το απόγευμα το οδόφραγμα άνοιξε τελικά μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Σήμερα, μετά από 48 ώρες, οι 3 αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και πέρασαν ξανά στις ελεύθερες περιοχές. Προηγήθηκαν της απελευθέρωσής τους δύο ψευδοδικαστήρια. Πρώτα βρέθηκαν ενώπιων στρατιωτικού δικαστηρίου το οποίο τους επέβαλε πρόστιμο δέκα χιλιάδων τουρκικών λιρών ή ποινή φυλάκιση τριών μηνών, με την κατηγορία παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή. Αμέσως μετά, οδηγηθήκαν ενώπιων πολιτικού δικαστηρίου όπου τους υποβλήθηκε πρόστιμο έξι χιλιάδων τουρκικών λιρών για παράνομη οπλοκατοχή και μεταφορά πυρομαχικών. Κατηγορήθηκαν επίσης και για ξυλοδαρμό του 19χρονου μεγαλέμπορου ηρωίνης και πληροφοριοδότη των μυστικών υπηρεσιών της κατοχικής «κυβέρνησης» και δεσμεύτηκαν με εγγύηση άλλων πέντε χιλιάδων λιρών. Σύνολο δεκαέξι χιλιάδες στον καθένα που αντιστοιχούν σε επτά χιλιάδες ευρώ. Το περιπολικό, η μοτοσυκλέτα και ο εξοπλισμός κατασχέθηκαν από το ψευδοκράτος και πληροφορίες αναφέρουν πως θα τεθούν σε πλειστηριασμό.

Είναι άξιο απορίας, σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, ποιος είναι ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας! Η συμπεριφορά των οργάνων του ψευδοκράτους είναι άκρως προκλητική. Ενώ είναι παράνομο δεν δειλιάζει να προβαίνει σε συλλήψεις βουλευτών, αστυνομικών, απλών πολιτών του μόνου νόμιμου κράτους του νησιού και να επιβάλλει ποινές. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις. Αυτό μας καταδεικνύει την αδυναμία της Κυπριακής Κυβέρνησης να επιδείξει δύναμη ισχύος. Η κυβέρνησή μας πρέσβειρα «καλής θελήσεως», ισοπεδώνει κάθε αρχή και νομιμότητα και πέφτει στην παγίδα του ψευδοκράτους που είναι πάντα έτοιμο σε κάθε ευκαιρία, να μας κατασπαράξει και να μας υπενθυμίζει την παρουσία του. Ως πότε θα τα ανεχόμαστε αυτά; Πότε θα υπάρξει μια συντονισμένη πολιτική πρακτική να καταγγέλλει και να απαντά σε τέτοιου είδους προκλήσεις; Ρεαλιστικό δεν είναι η ηττοπάθεια. Ρεαλιστικό, είναι η αποδοχή της κατάστασης και η αντιμετώπισή της επί ίσης όροις. Η ερασιτεχνία στο μεγαλείο της. Αυτοί είσαστε. Ένα μάτσο ερασιτέχνες εξουσιολάγνοι πολιτικάντηδες χωρίς ίχνος φιλότιμου.

                                                                                                                                                                                                                                                             ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Advertisements