Για το νέο βάναυσο πακέτο μέτρων…

Όση κουβέντα κι αν έγινε για αυτό το νέο πακέτο μέτρων στην ελληνική βουλή, όσοι βουλευτές κι αν δεν ακολούθησαν τη γραμμή του κόμματος, τελικά ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς για τον ελληνικό λαό και τη χώρα μας. 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 128 κατά, 18 παρών και ένας απών. Φυσικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την ψήφιση των μέτρων ως την ευκαιρία για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Όλοι όμως ξέρουμε πως τα μέτρα αποτελούν τη συνέχιση της εξαθλίωσης του λαού, την ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων και των ανέργων.

Η κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου, περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις, μειώσεις στα εφάπαξ και «μαχαίρι» στα δώρα στο δημόσιο είναι μερικά από τα σημεία που περιέχει το νέο πολυνομοσχέδιο. Όπως φαίνεται, δηλαδή, οι ταγοί του τόπου σε συνεργασία με του εκβιαστές-δανειστές μας, διαλύουν κάθε ακτίνα ελπίδας που έχει μείνει σε αυτό τον τόπο. Οι κατώτερες κοινωνικές τάξεις, ολόκληρος ο ελληνικός λαός μπαίνει σε μια περίοδο που θα πρέπει να παλέψει για την επιβίωσή του.

Η επίθεση του ευρωπαϊκού βορρά με ηγέτη την Ανγκέλα Μέρκελ στον μεσογειακό νότο συνεχίζεται με πιο ανορθόδοξες τακτικές. Η εξαθλίωση, η ανεργία, η διάλυση της αξιοπρέπειάς μας είναι μερικοί από τους στόχους της Μέρκελ και των εδώ συνεργατών της. Ο Σαμαράς, το ΠΑΣΟΚ και ο «σύντροφος» Κουβέλης (άσχετα αν ψήφισε παρών), ως πιστοί υπάλληλοι του Σόιμπλε και της Γερμανίδας καγκελαρίου, προώθησαν όσο έπρεπε την πολιτική των δυνατών έναντι της Ελλάδας.

Και, εν τέλει, όπως είναι γνωστό, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο σ’ ολόκληρο τον ελληνισμό. Η Κύπρος οδεύει πρόσω ολοταχώς για την υπογραφή του μνημονίου, αφού ο Χριστόφιας κατάφερε να διαλύσει και την οικονομία του τόπου μας. Ο ελληνισμός περνάει την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του, αλλά όπως είναι γραμμένο και από τον Βασίλη Μιχαηλίδη «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου…» και από τον Γιάννη Ρίτσο «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς εκεί που πάει να σκύψει…» Οπότε κι εμείς θα παλέψουμε πλάι στους συμπατριώτες μας για να πετύχουμε επιτέλους αυτή την ανάσταση που έχουμε ανάγκη.

Γραφείο τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements