AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σε θέατρο του παραλόγου και σε προεκλογική εκστρατεία, χάρη των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, μετέτρεψαν οι κομματικές παρατάξεις την Α’ τακτική Γενική Συνέλευσή της ΕΦΕΚΘ. Ντρόπιαζαν με τις απαράδεκτες ομιλίες και δηλώσεις τους ολόκληρη την ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού και τον ιστορικό σύλλογο του Κυριάκου Μάτση, αφού απ’ όσο φάνηκε τα κομματικά τους συμφέροντα υπερίσχυσαν από τα εθνικά ζητήματα του κυπριακού λαού. Έδειξαν πόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου, συνειδητοποιημένου νέου, με τις χαμηλού επιπέδου διαπιστώσεις και απαντήσεις τους και με τα ελλειπές επιχειρήματά τους.

Οι αντιφατικές θέσεις της πρωτοπορίας δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές αφού χρόνια τώρα εκφράζει από τη μία τις καθαρά προδοτικές θέσεις του Δη.Συ και από την άλλη τους πόθους του κυπριακού Ελληνισμού, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εξυπηρετήσει το ΚΟΜΜΑ αλλά και να μαζέψει ψήφους παραμυθιάζοντας τους φοιτητές. Μια παράταξη που για σύνθημα της έχει το “την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω’’, συνεχίζει να στηρίζει μια «λύση» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδία εμμέσως και με δόλο αφού αρνούνται να το πουν ξεκάθαρα και ισχυρίζονται πως δεν ονοματίζουν την λύση. Στα 13 σημεία που προτείνουν, τονίζουν πως επιθυμούν λύση βάση των “συμφωνιών υψηλού επιπέδου” 77-79 και 8ης Ιουλίου. Σε αυτές τις συμφωνίες αναγράφεται ξεκάθαρα ότι βάση λύσης του Κυπριακού είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Κλείνοντας για την παράταξη της δεξιάς θα θέλαμε να θίξουμε πως οι συνάδελφοι της πρωτοπορίας δε σεβάστηκαν σε καμίας περίπτωση τους ήρωες του Μαρί, ούτε τις οικογένειες των θυμάτων, αφού είναι το αγαπημένο τους θέμα για προεκλογική εκστρατεία και για χάρη του κόμματός και του υποψηφίου τους αλλά και της παράταξής τους. Φάνηκε επίσης, ότι είναι οι μεγαλύτεροι θιασώτες, μαζί με τον Χριστόφια, του μνημονίου που οδηγεί αποδεδειγμένα στην αφαίμαξη του λαού μας.

Ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής ανέφερε ξεκάθαρα πως υποστηρίζει τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και θεωρούν πως είναι η ιδανικότερη «λύση» για την Κύπρο. Συνεχίζουν να λένε πως αν και οδυνηρός συμβιβασμός, είναι η μόνη εφικτή λύση χωρίς να προσπαθούν για την καλύτερη λύση. Είναι σαν να μας λένε ότι γνωρίζουν και επιδιώκουν την κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, το ρατσιστικό διαχωρισμό που θα επέλθει, αφού οι Έλληνες της Κύπρου θα υποχρεούνται να διαμένουν στο ένα «κρατίδιο» και οι «τουρκοκύπριοι» στο άλλο, την παραβίαση βασικών και θεμελιωδών ελευθεριών αλλά παρόλα αυτά, αποδέχονται και προσπαθούν να περάσουν αυτό το ξεπούλημα ως τη «μόνη εφικτή λύση» όπως υποστηρίζουν. Επιπρόσθετα, καμία επαναστατική διάθεση δεν είδαμε ούτε στην οικονομική πολιτική αφού ενώ λεν ότι εναντιώνονται στις πολιτικές λιτότητας και στον ιμπεριαλισμό, αποποιούμενοι των ευθυνών τους, μας έφεραν οι ίδιοι την τρόικα και τα δυσβάστακτα μέτρα της. Περιμένουμε την λύση από τους ίδιους κεφαλαιοκράτες. Κόμμα της αριστεράς ή αστική τάξη λοιπόν;

Ως αμελητέα μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του αγώνα αφού με το ζόρι συγκέντρωσε γύρω στα 10 άτομα. Η δε Αναγέννηση δεν παρουσιάστηκε και δεν εκπροσωπήθηκε στην συνέλευση. Μήπως δεν θεωρούν απαραίτητο να παρευρεθούν ή δεν έχουν άτομα να εκπροσωπήσουν την παράταξη του Δη.Κο; Αξιοπερίεργο γεγονός για παρατάξεις που εν καιρώ εκλογών συγκεντρώνουν γύρω στα 100 άτομα. Το γεγονός αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν οι φοιτητές που στηρίζουν τις εν λόγω παρατάξεις είναι πραγματικά ιδεολογικοί τους υποστηρικτές ή αν απλά το κάνουν για την παρέα ή αν ανήκουν στη κατηγορία των εποχιακών φοιτητών που βρίσκουν ευκαιρία σε καιρούς εκλογών να έρχονται να ψηφίζουν και να φεύγουν με τη στήριξη (οικονομική και όχι μόνο) του κόμματος.

Άλλοι ανέφεραν πως η ΠΕΟΦ στα σπίτια καλεί τον κόσμο να ψηφίσει άκυρο, άλλοι ανέφεραν ότι είμαστε υποστηρικτές του κ. Γιώργου Λιλλήκα. Σε αυτό το θέμα εμείς δηλώνουμε ότι εφόσον δεν υπάρχει υποψήφιος που μπορεί να μας εκπροσωπήσει δεν υποστηρίζουμε κανένα και ο καθένας που μας στηρίζει έχοντας τις ιδέες μας, ας κρίνει από μόνος του πως θα πράξει, με μοναδικό γνώμονα το καλό και το συμφέρον της πατρίδας. Η Π.Ε.Ο.Φ ήταν είναι και θα είναι η μοναδική αυτόνομη φοιτητική παράταξη στη Θεσσαλονίκη.

Είναι κρίμα και άδικο να βλέπεις τη νεολαία του τόπου μας, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας, να γίνεται πιόνι τους συστήματος. Να παρατηρείς μια νεολαία υπνωτισμένη, βυθισμένη στην καλοπέραση και τα υλικά αγαθά, να μη δείχνει την παραμικρή όρεξη για αγώνα και διεκδικήσεις είτε στο εθνικό είτε στο οικονομικό πόλεμο που δεχόμαστε. Αντίθετα, να περνά στις υποχωρήσεις ανενόχλητη, χωρίς ίχνος ντροπής μπροστά σε όλους αυτούς που έδωσαν τα πάντα για αυτά τα ιερά χώματα και που πολλοί από αυτούς πότισαν με το αίμα τους αυτή την Ελληνική γη. Η νεολαία είναι αυτή που κρατάει το μέλλον στα χέρια της και αυτή θα το καθορίσει. Η ηττοπάθεια βλάπτει σοβαρά την πατρίδα μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πορευτούμε σ’ αυτόν τον αγώνα που θα μας οδηγήσει στα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά. Γιατί η Ελευθερία είναι το μέγιστο αγαθό στη ζωή ενός ανθρώπου, τίποτα δε μπορεί να την αντικαταστήσει και με κανένα τρόπο δεν εξαγοράζεται. Η Ελευθερία πηγάζει από μέσα μας και κερδίζεται με θυσίες και ιδρώτα. Αλλοίμονο μας αν δεν είμαστε ικανοί να την κερδίσουμε, θα ζούμε μια ζωή καταδικασμένοι.

Πιστοί στις αξίες και τις ιδέες μας!

ΠΕΟΦΙΤΕΣ ΨΗΛΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements