ΙΜΙΑ 31/1/1996

Στους απανταχού Έλληνες είναι γνωστό σε όλους μας το φιάσκο και η εθνική προδοσία που διεξήχθην στις 31/1/1996 στη μικρή βραχονησίδα των Ιμίων από τους τότε «πολιτικούς».

Εκείνη την μαύρη μέρα του Ιανουαρίου στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, μια ομάδα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και ένοπλοι καταδρομείς, κάνουν απόβαση στην Μικρή Ίμια με απώτερο σκοπό την υποστολή  της Ελληνικής σημαίας μετά από απανωτά επεισόδια, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αμφισβήτηση της τουρκικής κυβέρνησης για την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Έτσι ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού σηκώνεται με τους υποπλοίαρχους Παναγιώτη Βλαχάκο και  Χριστόδουλο Καραθανάση και τον αρχικελευστή ΈκτοραΓιαλοψό, με σκοπό αναγνώριση της κατάστασης στην Ελληνική βραχονησίδα. Τελικά η αποστολή «αναγνώρισης» έγινε αποστολή θανάτου, το Ελληνικό ελικόπτερο κατερρίφθη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν για την υπεράσπισης της πατρίδας οι τρεις αξιωματικοί.

Η τότε ελληνική κυβέρνηση διαπράττοντας έγκλημα της εσχάτης προδοσίας με μπροστάρη τον αμερικανόδουλοΚώσταντινο  Σημίτη οδήγησαν στο θάνατο τα τρία παλληκάρια. «Noships, notroops, noflags» Η αμερικάνικη εντολή.Μάλιστα επιβεβαίωσε την αμερικανοφροσίνη του με την εξής φράση «Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι Ελλαδικές και Κυπριακές κυβερνήσεις όπως είναι γνωστό αδυνατούν να αντισταθούν στις προκλήσεις των Τούρκων, συνεχίζουν την εθνοπροδοτική στάση τους ως το «καλό παιδί» υποκύπτοντας έτσι σε, διαχρονικά, υποχωρήσεις. Χρειαζόμαστε άμεσα την ενεργοποίηση του ενιαίου αμυντικού χώρου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, έτσι ώστε να μπορούμε να αποτρέπουμε τις τουρκικές προκλήσεις.

«ΚΥΠΡΟΣ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ».

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ στα τρία παλληκάρια που έπεσαν για την υπεράσπιση των Ελληνικών εδαφών!

 

Αντιπλοίαρχος Καραθανάσης Χριστόδουλος ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Αντιπλοίαρχος Βλαχάκος Παναγιώτης ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Αρχικελευστής ΓιαλοψόςΈκτρορας ΑΘΑΝΑΤΟΣ

 

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΑΘΕΙ

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ.  Θεσσαλονίκης

Advertisements