ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΤΕ

Για ακόμη μια φορά, βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, αλλά και ανά το παγκόσμιο. Η Κύπρος, για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, αυτή τη φορά όμως, με οικονομικούς όρους. Ο οικονομικός πόλεμος που τέθηκε σε ισχύ 3 χρόνια πριν, δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το νησί , αν αναλογιστούμε και το κυπριακό πρόβλημα αλλά και τον ορυκτό μας πλούτο. Βλέπουμε ότι τα συμφέροντα των ισχυρών συγκρούονται αλλά ο σκοπός είναι ένας. Η αλλαγή του πολιτικού ισοζυγίου, η υποδούλωση των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου και η επέκταση του χάσματος μεταξύ των τάξεων. Οργανωμένο σχέδιο, εναντίων συγκεκριμένων εθνών.

Μερίδιο στην ευθύνη, προφανώς και έχει η διακυβέρνηση του Ακελ και των ομοίων του. Μετά από τραγικά λάθη και ασυνέπεια, μόνο και μόνο για να διαφυλάξουν την κομματική τους συνοχή και τις κούφιες προεκλογικές τους δεσμεύσεις, δεν διέφυγαν στα απαραίτητα μέτρα και κατηγορούσαν ως κινδυνολόγους αυτούς που προειδοποιούσαν. Επιπρόσθετα, ήταν οι πρώτοι που έβαλαν την υπογραφή τους για την κάθοδο των τροϊκανών φίλων τους και ενέκριναν τα πρώτα μνημονιακά νομοσχέδια, χωρίς να οδηγηθούν σε συζητήσεις, μέχρι να λήξει η θητεία τους ούτως ώστε να μην αναλάβουν το πολιτικό κόστος. Παλιό το κόλπο. Τώρα μας παρουσιάζεται ως σωτήρας των εργαζομένων, ξεχνώντας ότι πριν 2 μήνες, ξεσηκώθηκαν όλοι ανεξαιρέτως εναντίων του. Το μέλλον φαντάζει ακόμη πιο περίεργο, αφού τώρα φωνάζουν εναντίον του μνημονίου αλλά και για έξοδο από την ευρωζώνη. Πέντε χρόνια διακυβέρνησης, μπορούσε να γίνει και μάλιστα αναίμακτα. Ας μην ξεχνάμε τα σκάνδαλα της Eurocypria, τα ρουσφέτια που βγήκαν στην επιφάνεια, τις υποθέσεις με τους επενδυτές από το Qatar και την Κίνα και τόσα άλλα που μας υποδεικνύουν το τι εστί συστημικός κομμουνιστής εν έτη 2013.

Μετά την εκλογή Αναστασιάδη, τα συγκεκριμένα μέτρα ήταν αναμενόμενα. Όλοι όσοι κατάφεραν να διαφύγουν τον ευνουχισμό από το κόμμα της αστικής δεξιάς, γνωρίζαμε για τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που ερχόντουσαν, για τις «φιλίες» του Προέδρου στο εξωτερικό και για το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να αθετά τις υποσχέσεις του. Το τι ακριβώς έγινε, στις συζητήσεις του Eurogroup, δεν μπορούμε να το ξέρουμε στα σίγουρα. Απ’ ότι φάνηκε όμως, ο κ. Αναστασιάδης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Να γνέφει καταφατικά στους εχθρούς μας. Σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν προτεκτοράτο. Άφησε τους διεθνείς τοκογλύφους να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Υπέκυψε στο πόλεμο συμφερόντων που στήθηκε από τους Ευρωπαίους καπιταλιστές, γύρω από την Κύπρο, χωρίς καμία αξιοπρέπεια και αντίσταση. Για ακόμα μια φορά μίλησε για καταστροφικές επιπτώσεις στο ΟΧΙ, όμως για ακόμα μια φορά διαψεύστηκε. Ίσως λοιπόν είναι ώρα να κοιτάξει αυτός στον καθρέφτη και εμείς στο προεδρικό για να δούμε την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Δυστυχώς, μερικοί ακόμη συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να δίνουν άλλοθι στο μεγαλύτερο αγκάθι της κοινωνίας. Τα ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ κόμματα. Προφανώς και φταίει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προφανώς και ευθύνεται η Παγκόσμια Καπιταλιστική Κρίση. Εσύ όμως, σαν Έλληνας πολίτης τι έκανες; Συνέχιζες να στηρίζεις την αναξιοκρατία, την ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι που μας πλάσαρε ένδοξα η αντιπροσωπευτική τους δημοκρατία. Έρμαιο των Μ.Μ.Ε, έγινες ένα με την μάζα, πόθησες τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής και ξέχασες την προσφυγιά, την ταυτότητά σου, το έθνος σου, τις παραδοσιακές συλλογικές δομές.  Τώρα, απολαμβάνουμε όλοι μας, την σήψη του αστικού κράτους που παρελαύνει περήφανο και μας παρουσιάζεται σαν ευεργέτης.

Εν ολίγοις, νοουμένου ότι θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με αντιπροτάσεις, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανεχτούμε το οποιοδήποτε κούρεμα. Αυτό θα σημάνει και τον ολοκληρωτικό χαμό της αξιοπιστίας μας στις αγορές. Η συμφωνία με την Ρωσία κρίνεται μονόδρομος και ο πλουτοπαραγωγικός μας πλούτος ένα δυνατό χαρτί για διαπραγμάτευση. Με σοβαρές προτάσεις που δεν θα εκχωρούν εθνική κυριαρχία και θα πλήττουν τα δικαιώματα του απλού εργαζομένου.

Μόνη λύση η αντίσταση. Μονόδρομος η μαζικότητα. Μακριά από τα ξοφλημένα πλέον πολιτικά κόμματα, προστατεύοντας τον λαό και τον μεροκαματιάρη. Μία αμεσοδημοκρατική συλλογικότητα οφείλει να ξεπηδήσει από το βούρκο της απάθειας. Εμείς δηλώνουμε παρόν, προστατεύοντας την Εθνική μας κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ας ετοιμαστούμε για ακόμη περισσότερα ΟΧΙ.

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements