Απολογισμός εκλογών

Ως Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη μαχητική φοιτητιώσα νεολαία της Θεσσαλονίκης η οποία στήριξε τη μοναδική αυτόνομη φωνή στην ΕΦΕΚΘ. Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Απριλίου 2013 διαμορφώθηκαν ως εξής:

Π.Ε.Ο.Φ. 127 (15.875%) 2 Έδρες

Πρωτοπορία 317 (39,625%) 4 Έδρες

Προοδευτική 251 (31,375%) 3 Έδρες

Αγώνας 70 (8,75%) 1 Έδρα

Αναγέννηση 35 (4,375%) 1 Έδρα

Το γεγονός πως το σώμα είχε μια πτώση, σε σχέση με πέρσι, από 998 σε 836 άτομα οφείλετε σε ένα βαθμό στη πολύ καλή δουλεία που έγινε από μέρους μας κατά τον έλεγχο της όλης διαδικασίας ως εφορευτική επιτροπή. Δεν επιτρέψαμε σε καμία περίπτωση να αμαυρωθούν οι εκλογές επιτρέποντας να περάσουν “φοιτητές;” με αμφιβόλου ποιότητος χαρτιά οι οποίοι σε τριάντα λεπτά έβρισκαν το “πάσο” τους και την καινούργια τους βεβαίωση. Κατά δεύτερο και κύριο λόγο, το σώμα μειώθηκε λόγο της απαξίωσης της πολιτικής από τους φοιτητές.

Αυτό οφείλετε στη καταστροφική διακυβέρνηση του Χριστόφια καθώς και τους τραγικούς χειρισμούς του Αναστασιάδη σε σχέση με το μνημόνιο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη πτώση των δύο φοιτητικών εκπροσώπων του δησακελισμού, της προοδευτικής και της πρωτοπορίας. Μόνο η ΠΕΟΦ κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει την αποδοχή της όχι μόνο ποσοστιαία αλλά και αριθμητικά, αφού μόνο με την αγνή και ξεκάθαρη ιδεολογία μας καταφέραμε να στρέψουμε περισσότερο κόσμο στην ενασχόληση με τα κοινά.

Η δεύτερη έδρα που έδωσαν οι φοιτητές στη μοναδική Αυτόνομη Αντιομοσπονδιακή Ενωτική παράταξη της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο ενδυναμώνει τη φωνή μας στην ΕΦΕΚΘ και μας επιτρέπει να παλέψουμε για την σωστή της λειτουργία, αλλά μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Για εμάς ο αγώνας δεν τελείωσε εδώ, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κομματικά ποδηγετούμενες παρατάξεις που το μόνο θέμα που θα τους απασχολεί μέχρι την επόμενη χρονιά θα είναι το που θα περάσουν τις διακοπές τους. Μέχρι την πολυπόθητη Απελευθέρωση εμείς θα βρισκόμαστε στους δρόμους, θα ενημερώνουμε όλο το κόσμο της Θεσσαλονίκης, και θα προσπαθούμε να δημιουργούμε συνειδήσεις. Γιατί μόνο με την διαμόρφωση ενεργών και συνειδητοποιημένων πολιτών θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το καρκίνωμα της κομματοκρατίας και οι πολιτικοί μας θα προσπαθούν για το καλό του Έθνους και όχι την εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων. Για αυτό το λόγο σε καλούμε, εσένα Εθνικά σκεπτόμενε φοιτητή της Θεσσαλονίκης να συνεχίσεις να είσαι στο πλευρό μας και να μας στηρίζεις έμπρακτα σε όλες τις εκδηλώσεις μας.

549063_161480197351097_47294502_n

 

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements