Η «Πατριωτική» δεξιά ξανακτυπά

Είναι απορίας άξιον πως η δήθεν «πατριωτική»  δεξιά οδηγεί για άλλη μια φόρα το λαό της Κύπρου προς την αυτοκτονία. Πρώτα η ξεκάθαρη πλέον δήλωση του κ. Αναστασιάδη αναφορικά με τη λύση του κυπριακού προβλήματος και τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Έπειτα, η πρόταση για επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατόχους της, σαφώς με ανταλλάγματα, τα καταστροφικά αποτελέσματα των οποίων η Κυβέρνηση ΑναΝστασιάδη φροντίζει να περιθωριοποιεί. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, κ. Τορναρίτης πραγματοποιεί δημοσίως δηλώσεις που μόνο ντροπή και αηδία μπορούν να προκαλέσουν. Τελικά, οι μάσκες έπεσαν!

Έφτασε λοιπόν κατά τα λεγόμενα του κ. Τορναρίτη η ώρα της αλήθειας. Μια αλήθεια που καταδικάζει την επαρχία της Κερύνειας ως μια πόλη υπό τουρκική διοίκηση. Μια αλήθεια που θεωρεί αδύνατη την επιστροφή όλων ανεξαρτήτως των προσφύγων στα σπίτια τους, που θέτει τέρμα στα « πατριωτικά φούμαρα» και την κοροϊδία των ανθρώπων που ελπίζουν και αγωνίζονται για την επιστροφή. Και ερωτούμε τον κ. Τορναρίτη, γιατί η « αλήθεια» αυτή η οποία συμπεριλαμβάνει τους στόχους και την πολιτική της δεξιάς δεν παρουσιάστηκε εξαρχής στο λαό; Γιατί η κοροϊδία, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, δεν τερματίστηκε πριν τις εκλογές; Μήπως για να γεμίσετε τους πολίτες με φρούδες ελπίδες για τις οποίες δεν είστε σε καμία περίπτωση ικανοί να αγωνιστείτε; Ντροπή σας!

Λυπούμαστε πολύ, αλλά σε αυτό το έργο δεν πρόκειται να είμαστε θεατές. Έχετε για ακόμη μια φορά αποδείξει πως η ηττοπάθεια και η δειλία σας, σας καθιστά αδύναμους να διεκδικήσετε και να ανταπεξέλθετε όπως οι συνθήκες απαιτούν. Αδύναμους να αναδείξετε και να εκμεταλλευτείτε την τεράστια γεωστρατηγική σημασία του νησιού μας, η οποία μπορεί να φέρει τη λύση σε πολλά αδιέξοδα. Εφόσον λοιπόν το συμφέρον του τόπου και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι μέσα στα σχέδια σας, τότε και η δική σας θέση είναι ΕΞΩ από το πολιτικό σκηνικό.

Είναι καιρός να χαράξουμε μια νέα πολιτική, μακριά από την σαθρότητα και την ηττοπάθεια που χαρακτηρίζει το υπάρχον κομματοκρατούμενο σύστημα. Η παλαιοκομματική σκηνή είναι καιρός ν’ αντικατασταθεί από νέους ανθρώπους, από επιστήμονες, τεχνοκράτες και κυρίως από ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τον τόπο τους και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν.

Απαντούμε λοιπόν στον κ. Τορναρίτη, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι έτοιμοι να αγωνιστούν! Υπάρχουν ακόμα πολίτες που δεν σκοπεύουν να παζαρευτούν για τη γη που τόσοι ήρωες πότισαν με το αίμα τους. Η Κύπρος άντεξε ανά τους αιώνες στα χέρια πολλών δυναστών. Θα αντέξει λοιπόν και στη δική σας προδοτική δυναστεία. Όλοι στον αγώνα για την απελευθέρωση! Όλοι στον αγώνα για επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα στο σπίτι του, μέχρι και την τελευταία άκρη της Κερύνειας! Αυτή είναι λοιπόν « κύριοι» η απάντησή μας: «Κερυνειοποίηση» του Κυπριακού τώρα!

 

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης