ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΝΩΝΕΙ

Απαράδεχτη η στάση των κομματικών παρατάξεων στην συνεδρία της ΕΦΕΚΘ που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την διοργάνωση των αντικατοχικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στις 15 Νοεμβρίου για την καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Μάρτυρες γίναμε στο θέατρο του παραλόγου που έστησαν οι κομματικές παρατάξεις αφού φάνηκε ξεκάθαρα πως μοναδικός τους σκοπός είναι να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα και όχι να δράσουμε μαζικά σαν φοιτητικό κίνημα για την ορθή προβολή του προβλήματος που εδώ και 39 χρόνια καταδυναστεύει την μαρτυρική μας πατρίδα.

Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις της 15ης Νοεμβρίου διοργανώνονται με μοναδικό σκοπό, την καταδίκη της εισβολής και της συνεχιζόμενης για 39 χρόνια στρατιωτικής κατοχής του 37% των εδαφών μας και την παράνομη, μονομερής, ανακήρυξη του ψευδοκράτους από την Τουρκία το 1983. Σκοπός της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων είναι η παντοία προβολή της Ελληνικής Κύπρου, και με αυτή τη παρακαταθήκη του ιδρυτή της Κυριάκου Μάτση θα έπρεπε να κατέρχεται σε οποιαδήποτε αντικατοχική εκδήλωση της, γεγονός που παρεμποδίζεται από τα κομματικά συμφέροντα που την κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια.

Ως ΠΕΟΦ, σεβόμενοι τη δύναμη που μας έδωσε ο φοιτητής με την ψήφο, του θελήσαμε να προωθήσουμε στο μέγιστο δυνατό τις θέσεις για τις οποίες μας ψήφισε. Στόχος μας ήταν να καταλήξουμε σε ένα συναινετικό, κοινό πλαίσιο αντικατοχικών ούτως ώστε να καλύπτει το σύνολο των φοιτητών που προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους αλλά και να στέλνει σωστό αντικατοχικό μήνυμα.

Όλα ανεξαιρέτως τα πλαίσια των κομματικών παρατάξεων αναλώνονταν στην προώθηση της «καλής» λύσης της ομοσπονδίας. Οι κόκκινες γραμμές που έθεσε η Π.Ε.Ο.Φ., στη συζήτηση ήταν η αναφώνηση του συνθήματος «η Κύπρος είναι Ελληνική» προβάλλοντας έτσι την ελληνικότητα του νησιού και την εθνική μας ταυτότητα και η μη αναφορά σε συμφωνίες που προνοούν ομοσπονδιακή λύση. Ενώ οι συζητήσεις διεξάγονταν σε πλαίσια αμοιβαίων συμβιβασμών και προθυμία να συνεργαστούμε για ένα καλό αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά, τα κομματικά στελέχη της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης, ακολούθησαν και εφάρμοσαν πιστά τις οδηγίες που τους δόθηκαν από τους έμμισθους κομματικούς τους άρχοντες του ΔΗΣΥ. Ποιες ήταν αυτές; Να μείνει η ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης και το 15% του φοιτητικού κινήματος εκτός αντικατοχικών εκδηλώσεων του συλλόγου με οποιοδήποτε τρόπο.

Ξεδιάντροπα, χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας και ενώ πλειοψηφικά το συναινετικό πλαίσιο υπερψηφιζόταν με 7 από τις 11 έδρες της ΕΦΕΚ, από ΠΕΟΦ Πρωτοπορία Αναγέννηση, η παράταξη του ΔΗΣΥ προφασιζόμενη την αποχή της φοιτητικής παράταξης του Αγώνα αφαίρεσε το σύνθημα «η Κύπρος είναι Ελληνική» , ώστε να αποκλείσει ξεκάθαρα την ΠΕΟΦ. Οι μάσκες των δήθεν εθνικόφρων έπεσαν. Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά πως η κομματοκρατία προσπαθεί να χειραγωγήσει το φοιτητικό κίνημα με σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Και ερωτούμε. Τελικά για σας τι είναι πιο σημαντικό, η δημόσια προβολή της ελληνικότητας της Κύπρου και ο αντικατοχικός αγώνας με σκοπό την δημόσια προβολή του προβλήματος και την άσκηση πιέσεων εις βάρος του Τούρκου εισβολέα; Ή να ασκείτε εσωτερική πολιτική με σκοπό την ηθική σας ικανοποίηση; Οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ επιλέγουν το πρώτο!

Εξευτελιστική παρομοίως και η στάση της προοδευτικής αφού εξέφραζε αντεθνικές θέσεις με ομοσπονδιακά συνθήματα και μηνύματα επαναπροσέγγισης με τους Τούρκους αδελφούς τους. Μάλλον δεν αντιλήφτηκαν πως εδώ και 39 χρόνια είμαστε υπό κατοχή, πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα και σκοπός μας είναι η καταδίκη των αποτρόπαιων πράξεων της βάρβαρης, ιμπεριαλιστικής και φασιστικής Τουρκίας και παραμένουν στα ίδια παραληρήματα. Επίσης αποκάλεσαν το σύνθημα «η Κύπρος είναι Ελληνική» εθνικιστικό. Από πότε η προώθηση της ταυτότητας ενός λαού θεωρείτε εθνικιστικό παραλήρημα; Πάσχετε ξεκάθαρα από εθνομηδενισμό και πατριδοφοβία.

Εν τέλει ο Αγώνας και η Πρωτοπορία συνασπίστηκαν, με 5 έδρες, στα πλαίσια του περσινού ομοσπονδιακού-μετριοπαθούς άνευ ουσίας και εθνικής ταυτότητας πλαισίου το οποίο κάθε άλλο παρά αντικατοχικό μήνυμα περνά και η Αναγέννηση να κρατά στάση αποχής.

Ως Π.Ε.Ο.Φ. δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο που εκτός από της θέσεις μας αντιβαίνει στις αρχές και τους σκοπούς της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ. Έτσι κατερχόμαστε σε δικές μας αντικατοχικές εκδηλώσεις με μόνο γνώμονα την λύτρωση της για 39 χρόνια κατεχόμενης πατρίδας μας, την προβολή της εθνικής μας ταυτότητας καθώς και την προώθηση των δικαίων του λαού μας και της απελευθέρωσης αυτού από την κατοχή.


Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements