Δελτίο τύπου για το «κοινόν» ανακοινωθέν

Η πιο κρίσιμη περίοδος του Κυπριακού Ελληνισμού μετά το 1974 βρίσκεται ενώπιών μας. Εκτός από τη δυσβάστακτη οικονομική κρίση και την σύγχρονη αποικιοποίηση από τους Τροϊκανούς, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, καλούμαστε να σταθούμε ακέραιοι και ακμαίοι για να μπορέσουμε να αντιταχθούμε στα προδοτικά σχέδια που μας πλασάρουν με τόση αναίδεια οι ανάξιοι κυβερνώντες του τόπου μας, που για ακόμα μια φορά φάνηκαν ανίκανοι των περιστάσεων απέναντι στο λαό και στον τόπο αθετώντας όλες τους τις δεσμεύσεις. Να πολεμήσουμε το ΔΗΣΑΚΕΛΙΚΟ κατεστημένο για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, αλλά και να διασφαλίσουμε την ελληνικότητα του νησιού μας.

Στην πρόταση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδη, της 18ης Δεκεμβρίου και στο προσχέδιο του «κοινού ανακοινωθέν» φαίνεται ξεκάθαρα πως όχι μόνο δεν διεκδικεί αλλά υποχωρεί ανενόχλητα στα κακόβουλα σχέδια της Άγκυρας για εκτουρκισμό του νησιού μας μέσα από μια λύση ΔΔΟ, που προϋποθέτει ξεκάθαρα την παρθενογένεση δύο συνιστώντων κρατών, με πολιτική ισότητα, καταργώντας έτσι την κρατική κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και νομιμοποιεί το ψευδοκράτος. Άλλη μια λύση τύπου σχεδίου ΑΝΑΝ, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του λαού απέρριψε το 2004, έχουμε στο τραπέζι των συνομιλιών, αν και αυτό δεν μας ξαφνιάζει καθόλου αφού είναι γνωστό σε όλους πως ο Ν.Αναστασιάδης ήταν και είναι ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του. Μάρτυρες γίναμε λοιπόν άλλης μιας ψευδής δέσμευσης του προέδρου της Κ.Δ, που κατά την προεκλογική του εκστρατεία πριν από ένα χρόνο υποσχόταν στον λαό μια λύση βιώσιμη και λειτουργική εκτός σχεδίου ΑΝΑΝ η παρόμοια της και άλλα πολλά λόγια νεφελώδη, τυλιγμένα μέσα σε γαλανόλευκες σημαίες.

Είναι κρίσιμο και αναγκαίο να αντισταθούμε σε κάθε ξένο και εγχώριο που επιβουλεύεται την πατρίδα μας. Σε οποιοδήποτε σχέδιο-έκτρωμα που το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα ξένα συμφέροντα. Σε μια λύση ΔΔΟ που καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματά μας και που στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός κρατικού μορφώματος. Μια λύση που καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και υποβαθμίζει το διεθνές αναγνωρισμένο κράτος μας σε κρατίδιο, ισότιμο με το παράνομο ψευδοκράτος. Όπως αναφέρεται και στο κοινό ανακοινωθέν «Όλοι οι πολίτες της ενωμένης Κύπρου θα είναι και πολίτες είτε του ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους είτε του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους». Δηλαδή η Αμμόχωστος, η Κερύνεια, η μισή μας πρωτεύουσα, τα κατεχόμενα χωριά μας θα αποτελούν το αποκαλούμενο “τουρκοκυπριακό” συνιστών κράτος.  Αυτόματα οι Τούρκοι θα γίνουν νόμιμοι κυρίαρχοι στο βορρά και συγκυρίαρχοι στο νότο, με αποτέλεσμα τον οριστικό εκτουρκισμό ενός σημαντικού ποσοστού του κυπριακού εδάφους και την de facto νομιμοποίηση της εισβολής.

Ως Π.Ε.Ο.Φ καταδικάζουμε τις διακοινοτικές συνομιλίες οι οποίες μας έχουν παγιδευμένους ως ομήρους των κατακτητών και απενοχοποιούν πλήρως την Τουρκία. Απαιτούμε να τεθούν κόκκινες γραμμές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι οποίες θα προϋποθέτουν την αποχώρηση όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και την αποχώρηση όλων των εποίκων, εφόσον είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά ως έγκλημα πολέμου. Επίσης απαιτούμε την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες άνευ όρων και την εξασφάλιση των βασικών ελευθεριών της εγκατάστασης, διακίνησης, ιδιοκτησίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού. Δηλώσεις και αποφάσεις του κ. Αναστασιάδη όπως  «Το δικαίωμα ψήφου για την Άνω βουλή ή τη Γερουσία με το οποίο διασφαλίζεται η πολιτική ισότητα θα ενασκείται όχι με βάση τον τόπο κατοικίας αλλά την ιδιότητα του πολίτη της κάθε μιας των συνιστωσών πολιτειών», μιλούν ξεκάθαρα πως οι Έλληνες της Κύπρο, δηλαδή οι πρόσφυγες, που θα γυρίσουν στις περιουσίες, τα χωριά και τις πόλεις τους ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν λόγο για τον τόπο τους και θα καταργούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα. Τέτοια εκτρώματα απορρίπτονται ως ρατσιστικά και απαράδεκτα αφού καταργούν την αρχή της πλειοψηφίας και εξισώνουν το 82% του πληθυσμού με το 18%.

Η ελπίδα μιας χώρας πάντα είναι οι άνθρωποί της, η κοινωνία της η οποία ποτέ δεν πρέπει να τα βάζει κάτω όταν η επιβίωσή της διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο. Καλούμε λοιπόν όλους να υπερασπιστούν με σθένος τον τόπο και τον λαό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, αλλά και για τις γενιές που έρχονται που οφείλουμε να παραδώσουμε μια Κύπρο ελεύθερη κρατώντας το κεφάλι μας ψηλά, όχι σκυμμένοι και υποταγμένοι στα προδοτικά τους σχέδια. Γι΄αυτό άξιοι Έλληνες θα είναι αυτοί που θα επιχειρήσουν, αφενός να αντιστρέψουν τον κατήφορο λέγοντας όχι στην λεηλασία και στην εκποίησή μας και στην Κύπρο όχι στον οριστικό της θάνατο, και αφετέρου, θα δώσουν στην κοινωνία την ευκαιρία χειραφέτησης από το κομματικό κατεστημένο ανασυντάσσοντας την  πολιτικά προς δημοκρατικές κατευθύνσεις και με τρόπο που η κοινωνία θα γίνει ο εντολέας της διακυβέρνησης. Η ιστορία θα μας κρίνει.

 

ΟΧΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!

ΧΔΩΣΧΔΩΔΩ

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης 

Advertisements