ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ – ΣΚΩΤΙΑ –ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

801439spain--thumb-large

Στις 18  Σεπτεμβρίου έγινε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας και την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο οι Σκωτσέζοι ψήφισαν με 55.3 % την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο . Η Βρετανία έδωσε την συγκατάθεση της ( αυτή την φορά , αντίθετα με το τι έπραξε στην Κύπρο το 1950) για να ασκήσουν οι Σκωτσέζοι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης .

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ,πρώην βουλευτής στο κοινοβούλιο της Καταλονίας και μεγαλοδικηγόρος Χουάν Λαπόρτα επισκέφτηκε τα κατεχόμενα. Σε συνάντηση που είχε με τον Σερντάν Ντεκτάς δήλωσε ότι η ‘’ βόρεια Κύπρος ΄΄ και η Καταλονία πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανεξαρτησία . Επίσης είπε ότι πρέπει να διοργανωθεί και μεταξύ τους φιλικός αγώνας για την προώθηση του αιτήματος τους.

Αυτά τα οποία αναφέραμε πιο πάνω είναι αποτέλεσμα της συνεχής Τουρκικής Προπαγάνδας αλλά και της ανυπαρξίας της δικής μας εξωτερικής πολιτικής για την διεθνοποίηση του Κυπριακού προβλήματος. Θα πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα και να αποτρέψουμε τον παραλληλισμό του θέματος της Σκωτίας και της Καταλονίας με αυτό του ψευδοκράτους διότι δεν έχουν στην ουσία κανένα κοινό στοιχείο .

Κατά αρχάς η Σκοτία μέχρι το 1707  ήταν ανεξάρτητο κράτος και ο λαός της είναι γηγενής άρα έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Επίσης η Καταλονία δεν είναι μέρος στο οποίο έχει εισβάλει μια ξένη χώρα και προσπαθεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος από την υπόλοιπη Ισπανία για αυτό τον λόγο . Σε αντίθεση με την Κύπρο που ο πληθυσμός στο ψευδοκράτος είναι αποτέλεσμα εποικισμού και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί για να γίνει ανεξάρτητο κράτος προήλθαν από βία .

Πρέπει λοιπόν να δώσουμε βάση στην εξωτερική μας πολιτική για να διεθνοποιήσουμε το Κυπριακό πρόβλημα και να προλάβουμε την Τουρκική προπαγάνδα . Πρέπει να εξηγήσουμε στον κάθε κύριο Λαπόρτα ( και σε όλα τα αποσχιστικά κινήματα) ότι η περίπτωση του ψευδοκράτους δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με την δική τους και να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι ειδικά αυτοί που αγωνίζονται για την δική τους απελευθέρωση είναι οι πρώτη που θα έπρεπε να καταδικάζουν το ψευδοκράτος . Επίσης θα πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το μόνο κοινό κοινό που έχουν αυτοί οι λαοί με την Κύπρο και ιδίως οι Σκωτσέζοι , είναι ότι το 1950 και οι Έλληνες της Κύπρου διεκδίκησαν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης αλλά μας το στέρησαν οι Βρετανοί για να ακολουθήσει το έπος της ΕΟΚΑ . Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει να αντιληφθεί ο Κύπριος πολίτης ότι με το να στηρίζει το έκτρωμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας προωθεί την νομιμοποίηση του Ψευδοκράτους και με αυτό δυναμώνει την τουρκική προπαγάνδα. Δεν γίνεται δηλαδή να καταδικάζουμε ενέργειες οι οποίες  είναι υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του ψευδοκράτους από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι στην ουσία υποστηρίζουμε λύση που το νομιμοποιεί .

 

 

 Γραφείου Τύπου ΠΕΟΦ

Advertisements