Δελτίο Τύπου για δημοσίευμα ΦΠΚ Πρωτοπορίας

Ένα δημοσίευμα της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Ηνωμένου Βασιλείου στις 27 Οκτωβρίου 2014  για την επέτειο ίδρυσης της παράταξης στην Αθήνα, αναφέρει ότι η ομάδα φοιτητών που δημιούργησε την Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών θα επιχειρούσε να ενταχθεί στον Δημοκρατικό Συναγερμό με σκοπό να συμμετέχει στα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων του ΔΗΣΥ μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο τη φωνή των κυπρίων φοιτητών στην ηγεσία του ΔΗΣΥ. Αναφέρει επίσης , ότι λόγω διαφωνιών μερικών στελεχών της Π.Ε.Ο.Φ. όσο αφορά την ένταξη της στο ΔΗΣΥ, η Π.Ε.Ο.Φ αποβλήθηκε και το εγχείρημα έπεσε στο κενό.

Ως Π.Ε.Ο.Φ  Θεσσαλονίκης, κατηγορούμε και απορρίπτουμε την γκεμπελική προπαγάνδα που γίνεται από την παράταξη της δεξιάς και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε κάθε φοιτητή, ότι πολεμάμε την κομματοκρατία-ηγετοκρατία που προωθεί συστηματικά την λήθη, έχοντας στόχο την ποιο ευγενική υπόθεση απ΄όλες, την λαϊκή χειραφέτηση.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε  στις  30 Αυγούστου 1978, λόγω των διαφωνιών της με τις συμφωνίες 1977 (Μακαρίου-Ντενκτάς) , που προνοούσαν διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και όχι για να δημιουργήσει ενα κλίμα φιλικό για να ενταχθεί στον Δημοκρατικό Συναγερμό.  Είναι μια ιδεολογική συνδικαλιστική οργάνωση όλων των Κυπρίων φοιτητών με αμεσοδημοκρατικές αρχές που βασίζονται στην ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προέρχεται από τον φοιτητικό κόσμο. Αγωνίζεται αυτόνομα, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, διά της πολιτικής οδού, για την απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή, για την λαϊκή χειραφέτηση από τις ξένες και ντόπιες εξουσιαστικές ελίτ με στόχο την εφαρμογής της αυτοδιάθεσης των λαών και ζητά την εθνική αποκατάσταση της Κύπρου έτσι όπως την δίδαξαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Οπότε οι κουβέντες και τα τιτιβίσματα για ένταξη μας στα δρώμενα του Δημοκρατικού Συναγερμού ας σταματήσουν.  Εμείς με τους προδότες της αστική και νεοφιλελεύθερης δεξιάς δε συμβαδίζουμε.

αναστασιάδης - όλα για την τουρκια -Φεβρουάριο του 2005

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

           

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements