Δελτίο Τύπου μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε ακόμη μία Γενική Συνέλευση της ΕΦΕΚΘ.  Για άλλους ήταν η πρώτη φορά, για άλλους όχι και για άλλους η τελευταία!

Καταρχας αλλά και κατά κύριο λόγο η προσέλευση των φοιτητών ήταν ελάχιστη.   Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους, αλλά πρώτα τις δύο φοιτητομάνες, Πρωτοπορία και Προοδευτική.

Η κατάσταση στη Γ.Σ ήταν τραγελαφική!  Η ‘’πατριωτική’’ δεξία μάζεψε τον κόσμο της,τον έβαλε να καθίσει και τον κράτησε στην καρέκλα μέχρι ο πρόεδρος της παράταξής τους να τελείωσει την ομιλία του.  Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της Προοδευτικής ο οποίος επισήμανε και κατηγόρησε το γεγονός της αποχώρησης των Πρωτοπόρων από την αίθουσα.  Όμως, δυστυχώς για τη νεολάια μας, το ίδιο έπραξαν και οι Προοδευτικαραίοι όταν ήρθε η στιγμή για την ομιλία του προέδρου της ΠΕΟΦ.  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου μας, ζήτημα αν έμειναν στην αίθουσα 30 άτομα και από τις άλλες δύο παρατάξεις μαζί.  Κορυφαία στιγμή της ημέρας, η στιγμή της υποβολής ερωτήσεων προς τον πρόεδρο της ΠΕΟΦ! Καμία ερώτηση!  Ή συμφωνούν μ΄αυτά που λέμε ή μάλλον φοβούνται την αλήθεια! Το να ακούς τις προτασεις και απόψεις των αλλων κύριοι, εκτός από σεβασμό προς το πρόσωπο του ομιλητή,  δεν θα σας βγάλει από τις παρωπίδες που έχετε στα πρόσωπα σας! Αντίθετα, μπορείτε να ακούσετε, να προβληματιστείτε και να αποφασίσετε, να αποκτήσετε ελεύθερη κριτική σκέψη επιτέλους!

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι η μεγαλύτερη δύναμη της Θεσσαλονίκης, όπως λένε τα χρυσά αγγελάκια- Πρωτοπορία δεν πέρασε κανένα της ψήφισμα.  Δυστυχώς, εγκρίθηκε το ψήφισμα της Προοδευτικής στο κυπριακό αν και καμία διαφορά δε θα είχε αν περνούσε αυτό της Πρωτοπορίας.

Το παραμυθάκι ότι η δεξιά δεν ονοματίζει τη λύση το μάθαμε καλά!   Το ότι στηρίζει η Πρωτοπορία πως η Κύπρος είναι ελληνική, μα ταυτόχρονα δέχεται τις συμφωνίες 77-79 επίσης το μάθαμε καλά!  ‘’Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι ελληνική’’, φώναζαν οι Πρωτοπόροι χώρις βέβαια καμία συνείδηση πως αν πραγματωθεί η Ομοσπονδία στο νησί, η Κύπρος θα είναι τουρκική…

Η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανένα κύριοι!

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης 

Advertisements