10 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου του 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Όμως το 2004, ο ίδιος ο τότε γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Κόφι Ανάν, έδωσε σχέδιο που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, για λύση του Κυπριακού.  Ο Ελληνικός λαός της Κύπρου είπε το μεγάλο όχι.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, εν έτη 2014, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα στη Κύπρο, συνεχίζουν να επιθυμούν για την Ελληνική μας Κύπρο μια λύση που καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΗ.  Το δε ΑΚΕΛ ονοματίζει την λύση ως λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  Το δε ΔΗΣΥ κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του αφού δεν ονοματίζει την λύση.  Αναφέρει ότι θέλει μια λύση στη βάση των συμφωνιών υψηλού επιπέδου 77-79 και 8ης Ιουλίου στις οποίες αναγράφεται ξεκάθαρα ότι βάση λύσης του κυπριακού είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Από την Αριστερά, μέχρι την ‘’πατριωτική’’ δεξιά επιθυμούν μια λύση έκτρωμα που ξεπουλά την πατρίδα μας στην Τουρκία.  Μια ρατσιστική, αντιδημοκρατική λύση που διαχωρίζει την Κύπρο σε δύο ζώνες –  κρατίδια.  Μια λύση όπου νομιμοποιούνται τα τετελεσμένα της εισβολής και αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος.  Μια λύση κατά την οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ κύριε Αναστασιάδη, η επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στα σπίτια τους αφού εξαιτίας της ποσόστωσης, στο βόρειο κρατίδιο θα πρέπει να αποτελούν πλειοψηφία οι Τουρκοκύπριοι.  Μια λύση που εξισώνει το 18% των Τουρκοκυπρίων με το 82% των Ελλήνων της Κύπρου, όπου με την σταθμισμένη ψήφο αναιρείται το ένας άνθρωπος μία ψήφος.   Αν με αυτά δεν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε πως καταπατούνται;  Θέλετε τέτοιες εκπτώσεις στην Δημοκρατία;  Μα πως μπορεί να υπάρξει μια τέτοια Δημοκρατία;

Αξιοσημείωτο είναι το θράσος όσων δεν ενοχλούνται με την παραμονή εποίκων, αφού ο εποικισμός και τα παράγωγα αυτού είναι έγκλημα πολέμου, είτε αυτοί είναι 80 χιλιάδες κ. Αναστασιάδη, είτε 50 χιλιάδες κ. Χριστόφια.

Θα μας βρίσκετε πάντοτε μπροστά σας.  Θα θυμίζουμε τον Ελληνισμό της Κύπρου την πραγματική του Ιστορία, τις πραγματικές του ρίζες και όχι αυτά που θέλετε εσείς να λέτε.  Έλληνες της Κύπρου, μην ξεχνάτε το σκοπό που πολέμησαν και πέθαναν οι ήρωες μας.  Ο Ευαγόρας, ο Αυξεντίου, ο Μάτσης και τόσοι άλλοι….. «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες», έλεγαν.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους έξω από κάθε είδους ρατσιστικών διαχωρισμών.  Ας το ακούσουν καλά και τα μέλη του ΟΗΕ και όλοι οι Πολιτικοί.

Ναι, είμαστε λίγοι, γίναμε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι, γιατί το φως δεν χρειάζεται να σε πείσει για τίποτα, απλώς είναι εκεί!

Γραφείο Τύπου   

Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements