Δελτίο Τύπου για ατύχημα τουρκικού συνοδευτικού σκάφους

Πριν 3 μέρες στα ανοικτά της Κύπρου, ένα από τα δύο συνοδευτικά-υποστήριξης σκάφη του ερευνητικού πλοίου Barbaros, προσάραξε σε ξέρα!

Η νέα τουρκική γκάφα σημειώθηκε σε υφάλους ανοιχτά του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα, στις νησίδες Κλείδες,περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λόγω της πρόσκρουσης στο σκάφος άρχισαν να μπαίνουν νερά και αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Αμέσως η Λευκωσία και η πολιτική ηγεσία αντί να αντιδράσουν άμεσα για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας,  δήλωσε διατεθειμένη … να βοηθήσει για την αποκόλληση του πλοίου! Κάτι που προφανώς αρνήθηκαν οι Τούρκοι και στην περιοχή εσπεύσαν ρυμουλκά σκάφη από την Αμμόχωστο για να ξεκολλήσουν το τουρκικό πλοίο!

Μετά την προσφορά βοήθειας από την Κυπριακή κυβέρνηση, το σκάφος άλλαξε συχνότητα και στην περιοχή εσπεύσε το Βarbaros και δύο περιπολικά σκάφη του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος.

Ως Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, καταδικάζουμε τη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απαράδεκτη ΄΄ευγένεια΄΄ της.  Σε μια περιοχή όπου ο αποκλειστικός έλεγχος ανήκει στη Κυπριακή Δημοκρατία, τα τουρκικά σκάφη παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα και πραγματοποιούν ΄΄βόλτες΄΄ εν γνώση της κυβέρνησης εδω και καιρό, παρόλα αυτά η άγνοια και η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο. Και δεν φτάννει μόνο αυτο, η κυβέρνηση προσφέρθηκε.. άκουσον άκουσον για να βοηθήσει στην αποκόλληση του πλοίου. ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ! ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ!

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements