Δελτίο Τύπου για την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών

Πριν λίγες μέρες σε επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ του Ο.Η.Ε, Εσπέν Μπαρθ Άιντα, διατυπώθηκε πως αναμένεται τον Μάιο η επανεκκίνηση των λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών.

Στις 19 Απριλίου είναι προγραμματισμένες οι ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα εδάφη μας και με τη διαβεβαίωση της Τουρκίας ότι δε θα ανανεώσει τη NAVTEX, η οποία λήγει στις 6 Απριλίου, θα ξαναξεκινήσει το θέατρο του παραλόγου.  Σύμφωνα με τον κ. Εσπέν Μπαρθ Άιντα, τα ‘’δύσκολα’’ θέματα είναι το περιουσιακό και τα θέματα διακυβέρνησης αλλά, ‘’δεν υπάρχει καμία πτυχή του Κυπριακού, η οποία δεν μπορεί να διευθετηθεί’’.

Όπως και ο Ο.Η.Ε έτσι και οι ΗΠΑ επιμένουν σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως αν γινόταν αποδεκτό το Σχέδιο Αναν δε θα είχαμε συζητήσεις περί Κυπριακού σήμερα.  Είναι σαφώς προφανείς οι στόχοι του κ. Νταβούτογλου ο οποίος εν έτει 2015, 11 χρόνια μετά την απόρριψη του καταστροφικού αυτού σχεδίου, συνεχίζει να το εξυμνεί.  Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς μας ηγέτες που ‘’μάχονται’’ για λύση Ομοσπονδίας.  Ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι το Κυπριακό είναι εύκολο ζήτημα, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση.  Είναι φανερό πως πολιτική βούληση για τον εν λόγω κύριο συνεπάγεται την υποταγή μας στην Τουρκία και συμβιβασμό με τα τετελεσμένα της εισβολής.

Πρέπει, εν τέλει, να καταλάβουμε όλοι πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι διακοινοτικό και ως τέτοιο να το αντιμετωπίζουμε.  Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας παραβιάζονται από εκείνο το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974 χωρίς καμία διακοπή, δεν είναι το Μπαρμπαρόζ που ΄΄τάραξε τα νερά’’.

Ως ΠΕΟΦ αντιτασσόμαστε στη λύση Δ.Δ.Ο που προωθούν  και ζητούμε την Τουρκία στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.  Δεν δεχόμαστε να υποταχθούμε στον κατατητή, γι’ αυτό θα πολεμάμε καθημερινά για την Απελευθέρωση της Κύπρου μας.

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦ

Advertisements