Δελτίο Τύπου για νομοσχέδιο ποινικοποίησης της μη αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πρωτοφανής και απαράδεκτη παρέμβαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για μη έγκριση πρότασης νόμου του Προέδρου της Βουλής Γ. Ομήρου περί ποινικοποίησης της μη αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία. Τονίζεται πως η πρόταση είχε ομόφωνη κομματική αποδοχή σε επίπεδο Επιτροπής Νομικών.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ορισμένοι βουλευτές του ΔΗΣΥ με τη γελοία πρόφαση περί ‘’πιθανής ενόχλησης των Τ/Κ’’, αντιτάχθηκαν στο νομοσχέδιο και το ανέτρεψαν την τελευταία στιγμή, παρόλο που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, του προέδρου της Βουλής της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας Galust Sahakyan.   Στα ίδια μήκη κύματος κινήθηκε και το ΑΚΕΛ,  με ενστάσεις όμως που αποσκοπούν στην ομόφωνη καταδίκη γενοκτονιών οι οποίες δεν έχουν αναγνωριστεί διεθνώς και όχι από πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, η υποχωρητική στάση των 2 μεγάλων κομμάτων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που επηρεάζουν έμμεσα και άμεσα τα συμφέροντα του λαού μας. Πώς είναι δυνατόν, να επιδιώκουμε την καταδίκη της Τουρκίας σε γεγονότα εισβολής, κατοχής, αγνοουμένων και προσφύγων, εφόσον δεν ποινικοποιούμε  γενοκτονίες και εγκλήματα που έχει διαπράξει η Τουρκία στο παρελθόν εις βάρος άλλων λαών;  Πώς είναι δυνατόν να απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα, να επιρρίψει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας εάν δεν κρατάμε την ίδια στάση σε ανάλογα θέματα άλλων εθνικοτήτων:

Ως Π.Ε.Ο.Φ,  έχοντας πάγια και αντίθετη θέση λύσης στο Κυπριακό, αντιτασσόμαστε και καταδικάζουμε την παράλογη παρέμβαση της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της, που με τις πράξεις τους δείχνουν ότι δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ζημιώνουν την εξωτερική πολιτική του Ελληνισμού και των επόμενων γενεών που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την απελευθέρωση του νησιού από το βάρβαρο Τούρκο κατακτητή.

Advertisements