Δελτίο Τύπου για τον επερχόμενο αγώνα κρίκετ μεταξύ Ψευδοκράτους και Κυπριακής Δημοκρατίας

Άκουσον άκουσον, στις 24 Μαϊου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας κρίκετ  μεταξύ της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’ και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ‘’Στάδιο 20ης Ιουλίου’’στην Κερύνεια.

Αν είναι ποτέ δυνατόν η ομάδα που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία να μην έχει ούτε και έναν Έλληνα παίκτη αφού το άθλημα του κρίκετ στο νησί είναι κατάλοιπο της αποικιοκρατίας.  Γι’ αυτό και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό στο να αγωνιστούν με μια ψευδοομάδα σε ένα γήπεδο που το όνομά του, σε εμάς τους Έλληνες της Κύπρου, φέρνει στη θυμισή μας εκείνη την μαύρη μέρα που ο Αττίλας εισέβαλε στον τόπο μας.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος κρίκετ δεν είναι εγγεγραμμένος στον ΚΟΑ και παρόλα αυτά, στους αγώνες του χρησιμοποιεί τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτοδηλώνεται ως η εθνική ομάδα Κρίκετ Κύπρου.

Ως ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης οφείλουμε να δηλώσουμε τη δυσαρέσκειά μας γι’αυτό το γεγονός και να καλέσουμε τους ιθύνοντες να πάρουν θέση και να ακυρώσουν τον επερχόμενο αγώνα.  Προσβάλλουν την Ιστορία και την συλλογική μνήμη του Κυπριακού Ελληνισμού μ’αυτές τις ενέργειες.

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦ

Advertisements