24 Απριλίου 2004: Ημέρα του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Τέτοιοι επέτειοι δεν πρέπει να ξεχνιούνται!

Το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου.
Ο Κυπριακός λαός – για πρώτη φορά μέσω ενός δημοψηφίσματος – εξέφρασε την άποψή του για ένα συγκεκριμένο σχέδιο λύσης του Κυπριακού, το οποίο είχε υποβληθεί από τον τότε Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Η συντριπτική πλειοψηφία του 76% των Ελληνοκυπρίων απέρριψε το Σχέδιο Ανάν, αυτό το εκτρωματικό σχέδιο.

Με σαφήνεια και αποφασιστικότητα, ο Κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε ένα διχοτομικό και απαράδεκτο σχέδιο που διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία, επιλέγοντας να συνεχίσει τον αγώνα για μια λύση που να αποκαθιστά την ενότητα και ακεραιότητα της πατρίδας και του λαού μας.
Στο Δημοψήφισμα του 2004 ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν απέρριψε τη λύση. Απέρριψε το συγκεκριμένο Σχέδιο. Και παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι η λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν θα περάσει όσα σχέδια κ αν ΄ρθούν. Υπέρτατη λύση αποτελεί η απελευθέρωση!

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος σε διάγγελμα του στις 7 Απριλίου 2004, με δάκρυα στα μάτια ανέφερε:«Λυπούμαι ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ και να υπογράψω το Σχέδιο Ανάν όπως, τελικά, διαμορφώθηκε.
Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘κοινότητα’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο αγώνας του Κυπριακού λαού ήταν και παραμένει αγώνας εναντίον της κατοχής και αγώνας για ελευθερία και ανεξαρτησία. Καμία λύση της οποιασδήποτε ρατσιστικής Ομοσπονδίας. Ο αγώνας για την απελευθέρωση συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης, μέχρι ο πρόσφυγας να επιστρέψει στα σπίτια του, μέχρι η Τουρκία να αποσύρει όλα τα κατοχικά στρατεύματα της απο το νησί και να πληρώσει για όλα αυτα τα 41 χρόνια κατοχής!

ΟΧΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!! ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!

 OXI-2004

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements