Δελτίο τύπου για την εκλογή νέου ψευδοπροέδρου στις κατεχόμενες περιοχές μας

Ως ΠΕΟΦ θέλουμε για άλλη μία φορά να καταδικάσουμε κάθε παράνομη ενέργεια η οποία βασίζεται στα τετελεσμένα γεγονότα που έχει επιφέρει η τουρκική εισβολή και κατοχή τα τελευταία 41 χρόνια. Επομένως, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η λύση στο κυπριακό θα επέλθει μέσω συνομιλιών με τον οποιοδήποτε εγκάθετο της Τουρκίας στα κατεχόμενα εδάφη μας. Αδιάφορους μας αφήνει, είτε ονομάζεται Ακκιντζί, είτε Έρογλου, είτε Ταλάτ, είτε Ντενκτάς.

Πάγια θέση μας είναι πως η λύση την οποία αποφάσισαν  τα Ε/Κ κόμματα και την οποία εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οδηγεί στην επίτευξη των επιδιώξεων της Τουρκίας, δηλαδή τη διχοτόμηση και τουρκοποίηση του νησιού και σε καμία περίπτωση λύση win- win όπως ψευδώς τάζουν στο κόσμο και όπως ανέφερε πρόσφατα  ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Πρέπει να τονίσουμε ότι τα όποια χαρακτηριστικά αποδίδουν στο νέο ψευδοπρόεδρο, αποτελούν για άλλη μία φορά στάχτη στα μάτια μας αλλά και  προειδοποίηση για το τι θα ακολουθήσει. Ένα νέο ‘’σχέδιο σωτηρίας των δύο κοινοτήτων’’, το ίδιο αισχρό και εγκληματικό με αυτό του 2004.

Αυτό που απαιτείται είναι αλλαγή στη βάση της πολιτικής μας στο κυπριακό. Επιβάλλεται να ζητήσουμε το δίκαιο μας και όχι να υποχωρούμε υπό τις πιέσεις, τα δολοπλόκα σχέδια  και τις δωροδοκίες των ξένων δυνάμεων.

Χρέος μας είναι, ως σταθερή αντιομοσπονδιακή φωνή να δείξουμε τον ίδιο και ακόμα περισσότερο ζήλο για αγώνα υπεράσπισης των ιδανικών, των θυσιών και των αγώνων του Ελληνισμού του νησιού για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και ΕΝΩΣΗ με όσα ΟΧΙ κι αν χρειαστούν και όσες φορές κι αν προσπαθήσουν οι εχθροί και οι προδότες του Έθνους.

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦcy368

Advertisements