Εξελίξεις στο Κυπριακό

Τις τελευταίες μέρες, ειδικά μετά την εκλογή Ακκιντζί, τα πράγματα στο πολιτικό προσκήνιο έχουν πάρει άσχημη τροπή. Οι πριν 11 χρόνια υποστηρικτές του Σχεδίου Αναν πανηγυρίζουν ακόμη το αποτέλεσμα των ψευδοεκλογών, των εκλογών που διεξάγονται παράνομα στα κατεχόμενά μας εδάφη.
Θέατρα, παραστάσεις, φαγοπότια, ΜΟΕ και πολλά άλλα. Κινήσεις και συναντήσεις που μας αηδιάζουν, όμως δε μας φοβίζουν. Μπορεί οι δυνατοί να ελέγχουν τον κόσμο, την εξουσία, αλλά το πάθος μας και η αγάπη μας για επιστροφή και δικαίωση είναι μεγαλύτερο απ’ το πάθος τους για χρήμα, φυσικό αέριο και λύση ‘’για χάρην της λύσης’’.
Καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος έχει πάψει να ασχολείται και δέχεται αυτά που λεν ‘’οι ηγέτες’’, λες κι αυτοί ξέρουν, λες κι αυτοί ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού, λες κι αυτοί όταν το όπλο ήταν στον κρόταφό τους θυσιάστηκαν για εμάς.
Η απολιτίκ ζωή των Κυπρίων είναι ο κυριότερός τους σύμμαχος, ο καλύτερός τους φίλος. Κανείς δεν αναρωτιέται ποια θα είναι η λύση, το δίκαιο δεν τους ενδιαφέρει. Λένε, πέρασαν σαράντα χρόνια, άρα ήρθε η ώρα για τη λύση.
Ή νομίζουν ότι όλα θα είναι όπως είναι τώρα, ή πως θα πάνε πίσω στα σπίτια τους ή (το πιο γελοίο) ότι θα είμαστε αγαπημένοι σαν αδέρφια. Λες και τώρα είμαστε μεταξύ μας αγαπημένοι, που βάζουμε το συμφέρον μας πάνω απ’τον συνάνθρωπό μας, για να τους αγαπήσουμε κι αυτούς.
Οι μνήμες για κάποιους κύριοι είναι άσβεστες και για εμάς τους μικρότερους οι αφηγήσεις των μεγαλύτερων έχουν ριζωθεί βαθιά στη ψυχή και το μυαλό μας. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Κανένας διακόπτης δεν μπορεί να κατέβει και αυτομάτως όλα να χαθούν.
Ακκιντζήδες, Ακελικοί, Συναγερμικοί και Αμερικανοί Πρέσβεις νομίζουν πως θα καταφέρουν να μας βουλιάξουν στην πλάνη τους και θα πειστούμε ότι το κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, αλλά διακοινοτικό και όπως διατυμπάνιζε ο Αμερικανός ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε λόγω της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.
Κύριοι, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να συμβαδίζουμε με το δίκαιο πρέπει να απαιτούμε χωρίς κανένα συμβιβασμό την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και των έποικων, την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού και την εξασφάλιση της τύχης των αγνοουμένων μας.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους όσους νομίζουν πως θα ξεπουλήσουν την πατρίδα μας, ότι θα μας βρουν μπροστά τους και θα αντισταθούμε στα προδοτικά τους σχέδια όπως κάναμε και το 2004.

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦ

cyprus-talks

Advertisements