Δελτίο Tύπου για την αφαίρεση των Ελληνικών σημαίων απο τα μνημεία

Ο ελληνισμός της Κύπρου έχει ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές. Έχει βασανιστεί βάναυσα, έχει ξεριζωθεί, έχει ποτίσει με το αίμα του αυτή τη γη. Δεν απαρνήθηκε ποτέ όμως το έθνος του, την ελληνική του καταγωγή, την αγάπη του για τη γαλανόλευκη. Ο λαός αυτός, έχει πληγωθεί και προδοθεί επίσης πάμπολλες φορές. Αυτή τη φορά, βλέπουμε την εσχάτη προδοσία μπροστά στα μάτια μας να διαδραματίζεται ανήθικα από αυτούς που θρασύτητα και με κανένα ίχνος ντροπής, δηλώνουν τάχα πως εξυμνούν το έθνος, τα άξια τέκνα της πατρίδος, αλλά και όσους κάηκαν ζωντανοί, κρεμαστήκαν, θυσιαστήκαν στον βωμό της ελευθερίας του ελληνικού αυτού νησιού. Πήραν θέση στο πάνθεο των ηρώων για την ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Ένιωθαν την απόλυτη περηφάνια μπροστά στη γαλανόλευκη και έδιναν απλόχερα τις ζωές στους για χάρη της. Πως είναι λοιπόν δυνατό κύριοι πρεσβευτές  του έθνους, κύριοι Έλληνες αυτού του τόπου, να αφαιρείτε Ελληνικές σημαίες από τούτον εδώ τον τόπο;

Ως ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, καταδικάζουμε το γεγονός αυτό και αναρωτούμαστε: Ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα να προβαίνετε σε τέτοιες ενέργειες που μόνο πατριωτικές δεν μπορεί να είναι; Ποιος και με ποια ψυχική δύναμη μπόρεσε να κατεβάσει την Ελληνική σημαία από τα φυλακισμένα μνήματα; Εκεί που οι ήρωες πρόσφεραν τη ζωή τους για μια ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ με  τελευταίες λέξεις της ζωής τους ‘‘…απ τα κόκαλα βγαλμένη των ΕΛΛΗΝΩΝ τα ιερά..’’ !!! Που είναι η σημαία για την οποία πολέμησαν;  Που είναι η ανδρειωμένη για την οποίαν έψαλλαν  πριν η κρεμάλα τους έκλεβε τις  τελευταίες πνοές; Είναι αδιανόητο εκεί που έχουν ενταφιαστεί οι ιερές ‘’χοντρές ελληνικές κοκκάλες’’ των ηρώων μας να μην κυματίζει περήφανα η Ελληνική σημαία.

11035459_781078311990783_879834361928093650_n (1)

Λίγο πιο πέρα, το μνημείο όπου ανδρειωμένη,περήφανη η προτομή του αείμνηστου ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχαλακη Καραόλη, αντίκριζε την σημαία για την οποία θυσιάστηκε στην αγχόνη, την Ελληνική σημαία. Σήμερα η προτομή αυτή δακρύζει. Δακρύζει από ντροπή. Εθνική ντροπή, ιεροσυλία και εσχάτη προδοσία είναι ελάχιστοι χαρακτηρισμοί που μπορούν να περιγράψουν ένα τέτοιο  θέαμα.  Ο Μιχαλακης Καραολης αλλά και κάθε ήρωας που πότισε με το αίμα του αυτήν την ηρώων γη  δεν θυσιάστηκε ούτε για την Ευρωπαϊκή σημαία ούτε για την Κυπριακή αλλά και πόσο μάλλον ούτε για την Βρετανική! Καμία από αυτές τις σημαίες  δεν γνώρισε ο ήρωας αυτός. Με ποιο θράσος λοιπόν κύριοι στερείτε εσείς το μοναδικό δικαίωμα στους εθνικούς μας ήρωες,  να αντικρίζουν ακόμα και μετά θάνατον την σημαία για την οποία θυσίασαν χωρίς δισταγμό τη ζωή τους;

11647429_10206689769434102_504218022_n

Έχετε βγάλει  τις  μάσκες πλέον και δεν κρύβεστε. Μας το αποδεικνύεται περίτρανα καθημερινά. Ως  πότε σε αυτό τον τόπο θα διοικούν ηγέτες προδότες ; Πως μπορείτε εσείς να αποκαλείτε τους εαυτούς σας  Έλληνες την ίδια στιγμή που μέχρι κ από τα ίδια τα γραφεία σας έχετε εξαφανίσει την Ελληνική σημαία.  Στα γραφεία σας αν θέλετε τοποθετήστε και αυτήν του ψευδοκράτους ως ένδειξη καλής θελήσεως και ΜΟΕ, αλλά στα μνημεία των ηρώων μας  μόνο για μια υπάρχει θέση και  μόνο για αυτήν θα παραμένει. Άπραγοι θεατές σε άλλη μια προδοσία της ελληνικής  μας πατρίδας δεν θα μείνουμε. Γιατί εμείς δεν ξεχνάμε γιατί θυσιάστηκαν οι ήρωες μας, ούτε τι πρέσβευαν. Γιατί κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές,  αδιάλλακτες,  αγνές και ανεπηρέαστες  από  διεφθαρμένα υπόγεια αντεθνικά συμφέροντα. Γιατί εμείς τιμούμε τους ήρωες μας όπως αυτοί μας έμαθαν,  με μάχες στους δρόμους με την σημαία του έθνους  μας ψηλά! Τέτοιες πράξεις καλής θελήσεως σε τούτη την αιματοβαμμένη γη δεν χωράνε. Οι διαγραφές εθνών, η ισοπέδωση των πάντων και η εξαφάνιση των καταγωγών που εξυπηρετούν τα βρόμικα μικροκομματικά σας συμφέροντα , στην Ελληνική αυτή νήσο δεν θα περάσουν. ‘’Λογαριάσατε λάθος’’ κύριοι εθνοπροδώτες,  τουρκολάγνοι , ανθέλληνες και προσκυνημένοι.  Αυτοί είστε γιατί αυτά δείχνουν οι προδοτικές ιερόσυλες πράξεις σας. Κανένα μνημείο δεν θα μένει χωρίς Ελληνική σημαία. Εμείς προσκυνητές ξένων σημαιών δεν θα γίνουμε. Μια είναι η σημαία του έθνους που θυσιάστηκαν για αυτήν οι ήρωες μας και αυτή είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ο ομφάλιος λώρος κι αν κοπεί μάνα είναι μόνο μια. Μητέρα πατρίδα ήταν είναι και θα είναι  μόνο μια, η ΕΛΛΑΣ ,και δεν θα πάψει να κυματίζει σε τούτο το ηρωικό νησί όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements