Ελλάδα της αξιοπρέπειας ή της υποταγής;

Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών μας καλούν να πάρουμε θέση στα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Μετά από 11 χρόνια (βλ. Σχέδιο Αναν) ο ελληνισμός καλείται μέσω εκβιασμών και τελεσίγραφων να πάρει επίσημη και ξεκάθαρη θέση, όχι μόνο για το οικονομικό κομμάτι, αλλά και για το μέλλον της πατρίδας γενικότερα.
Η κομματική διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η υπόσκαψη του εθνικού συμφέροντος, οι μίζες, τα οικονομικά σκάνδαλα και η γενικότερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο. Τα επενειλημμένα και συνεχόμενα λάθη διακυβέρνησης της Χώρας από τους εκάστοτε αξιωματούχους οδήγησαν το κράτος και το λαό στην οικονομική και κοινωνική δυσπραγία. Η όλη κατάσταση επιβαρύνθηκε μέσω της παράνομης υπογραφής μνημονίων, της επιβολής δυσβάστακτων μέτρων λιτότητας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα προωθούσαν τη Χώρα προς την ανάπτυξη, όπως και αποδείχθηκε.
Η σημερινή Κυβέρνηση Α. Τσίπρα, παρόλο που πήρε λαϊκή εντολή για διαπραγμάτευση επί νέας βάσης και με υπόσχεση αναχαίτισης των μέτρων λιτότητας, δε φάνηκε αντάξια των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών. Επί 5 μήνες αναλώθηκε σε προτάσεις και αντιπροτάσεις χωρίς όμως ουσία και αποτέλεσμα. Η κωλυσιεργία από την Κυβέρνηση και τους Εταίρους, ενώ την ίδια στιγμή τα χρονικά και οικονομικά περιθώρια στένευαν ασφυκτικά, χειροτέρεψαν και παρέτειναν το ήδη τεταμένο κλίμα. Παρόλα τα λάθη της νέας Κυβέρνησης, δίνεται επίσημα ο λόγος στον ελληνικό λαό να επιλέξει μεταξύ παράτασης του παρόντος προγράμματος ή στην απόρριψή του, κάνοντας στροφή στην αξιοπρέπεια και σπάζοντας το κατεστημένο της γερμανικής Ευρώπης που συντελεί μία βελούδινη γενοκτονία ενάντια στον ελληνισμό. Πρέπει να τονίσουμε ότι η απόρριψη του νέου σχεδίου δεν συνεπάγεται την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τουλάχιστον δεν είναι περί τουτου που θα κληθεί να ψηφίσει ο λαός στις 5 Ιουλίου.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την προπαγάνδα και τον τρόμο που προκαλούν τα ΜΜΕ στον απλό λαό κάθε μέρα. Ο κόσμος είναι εντελώς τρομοκρατημένος και συγχυσμένος με την όλη κατάσταση. Γίνεται οργανωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικής σημασίας του δημοψηφίσματος με ψευδή και ανακριβή στόχο να προκαταλάβουν την απόφαση του λαού καθώς και των καταστάσεων που θα ακολουθήσουν την επομενη της 5ης Ιουλίου. Καθόλου απαρατήρητη δεν μπορεί, επίσης, να περάσει η στάση της Κυβέρνησης Ν.Αναστασιάδη στην όλη κατάσταση, αν και δεν εκπλήσσει επουδενί. Με σειρά δηλώσεων καθιστούσε ξεκάθαρη την πρόθεση αποστασιοποίησης από την κοινή πορεία Ελλάδας- Κύπρου. Υπάρχει μια γενικότερη τάση η οποία ενισχύεται και με τις τελευταίες δηλώσεις Αναστασιάδη περί αποκοπής ομφάλιων λώρων. Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι ο λαός της Κύπρου τάσσεται και συμμετέχει στους αγώνες του ελληνισμού. Αυτό δεν πρόκειται για κανένα λόγο ακόμα και αν οι χαλεποί καιροί οδηγούν σε κατάτμηση τους Έθνους μας.
Ως ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνα δηλώνουμε την εναντίωσή μας στην φασιστική τρομοκρατία των θεσμών και βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων Εταίρων. Τούτες τις δύσκολες ώρες αυτό που προέχει είναι η αξιοπρέπεια, αλλά και η διατήρηση της ενότητας του ελληνισμού, διότι μόνον έτσι θα δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Η Ιστορία μας προστάζει να αγωνιστούμε και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς να προδώσουμε αξίες και ιδανικά που μας άφησαν ως παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας. Τέλος, ο αγώνας για πραγματική ελευθερία θα έρθει μόνο μέσα από την ομοψυχία του λαού όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, καθώς η Ελλάδα και όσα πρεσβεύει άντεξαν κάθε κακουχία και θα μας δίνουν δύναμη να φανούμε άξιοι συνεχιστές της Ιστορίας μας.
Γραφείο Τύπου
ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης

Advertisements