Δελτίο τύπου σχετικά με την συνάντηση Σουλτς- Ακκιντζί στις Βρυξέλλες

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε σήμερα ο ψευδοπρόεδρος Ακκιντζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, επιθυμούμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την απόλυτη διαφωνία και εναντίωσή μας σχετικά με συναντήσεις προσώπων δήθεν επίσημης εκπροσώπησης και εξουσίας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα.
Καθήκον μας αποτελεί να μην αφήσουμε να εννοηθεί και να διαστρεβλωθεί η άποψη ότι με τις αντιδράσεις μας επιδιώκουμε την διεθνή απομόνωση των Τ/Κ. Αντιθέτως θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ίδιοι οι Τ/Κ με την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983 καθώς και με την αποχώρηση τους με την ανταρσία τους από τη τότε νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία οδήγησαν στα όσα σήμερα κατηγορούν την Ε/Κ πλευρά.
Τα όσα περί μη συμμετοχής τους για χρόνια στο Διεθνές Δίκαιο και Τάξης ανέφερε ο Ακκιντζί, μας βρίσκουν κάθετους. Για χρόνια είναι αμέτοχοι από τους κοινούς αγώνες του νησιού και άλλοτε πολέμιοι του γενικού καλού του λαού και αυτό είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Ουδέποτε εξέφρασαν την διαφωνία τους προς την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αλλά ούτε και επέδωσαν ευθύνες στην παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και των μετέπειτα καταστροφικών της επιπτώσεων. Αντιθέτως τα ενίσχυσαν με την παράνομη ανακήρυξη της ‘’ΤΔΒΚ’’ όπως θέλουν να την αποκαλούν.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο γεγονός ότι το κυπριακό βρίσκεται στο σωστό δρόμο αφού για την επίλυσή του εργάζονται δύο υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, το μόνο που έχουμε να υπενθυμίσουμε στον κύριο αυτό είναι τα αποτελέσματα του τότε διχοτομικού δημοψηφίσματος το οποίο με εμφατικό τρόπο καταψηφίστηκε με ποσοστό 75,83%. Διαχρονική μας θέση είναι ότι το όποιο σχέδιο λύσης με βάση την ΔΔΟ, με όποια παραλλαγή και όνομα μας την παρουσιάσουν, οδηγεί σε διχοτόμηση και παραβιάζει κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα και αρχές εγκατάστασης και διακίνησης.
Ως ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όσους θέλουν να καταστήσουν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα το παράνομο έκτρωμα της Τουρκίας ως αναγνωρισμένο κράτος, είτε αυτοί προέρχονται από το εσωτερικό μέτωπο είτε το εξωτερικό. Το ψευδοκράτος και η τουρκική εισβολή ήταν, είναι και θα παραμείνουν, παράνομες και οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης τους θα μας βρίσκει αντίθετους σε κάθε περίπτωση.

51113492-11349.Asset.aspx.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002
Γραφείο Τύπου
ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης

Advertisements