Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις Ακιντζί για το κυπριακό και τη θεατρική εκδήλωση ΘΟΚ στα κατεχόμενα

Οι δηλώσεις Ακιντζί για τα εγκληματικά γεγονότα της 20ηςΙουλίου 1974 σκοπό είχαν να ‘’καθησυχάσουν’’ την Ε/Κ πλευρά καθώς αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ‘’ειρηνευτική επιχείρηση’’, όπως θέλουν να την χαρακτηρίζουν εδώ και 41 χρόνια, ως πόλεμο που δημιούργησε την προσφυγιά, τους αγνοούμενους, τους δολοφονηθέντες και την καταστροφή περιουσιών στους Ε/Κ. Αυτό όμως, δεν πρέπει να μας ξεγελά καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για στρατηγική ούτως ώστε να ξεχάσουμε εντελώς τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα της εισβολής.
Ο τουρκικός επεκτατισμός ο οποίος με διαρκή σχεδιασμό από το 1956 (βλ. εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ), σε συνεργασία με τα συμβατά προς την Τουρκία συμφέροντα των ΗΠΑ και της Αγγλίας οδήγησαν στις αλλεπάλληλες συγκρούσεις των κάτοικων του νησιού. Με τη συνομωσία τους έσπειραν τη διχόνοια ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού, με μόνο στόχο να οδηγήσουν στη διχοτόμηση. Τα καλοπιάσματα λοιπόν για να λησμονηθεί η πραγματική αλήθεια και όχι αυτή που θέλουν να μας διαπεράσουν με δόλιο τρόπο, δεν θα περάσουν και θα μας βρίσκουν πάντα εμπόδιο!
Όσον αφορά την εκδήλωση που θα γίνει στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας από τον ΘΟΚ, υπό την αιγίδα των ψευδοκρατικών αρχών, θέλουμε για ακόμα μια φορά να εκφράσουμε την εναντίωση μας στην οποιαδήποτε εκδήλωση γίνεται στα κατεχόμενα εδάφη μας, η οποία δεν τελείται από τη μόνη αναγνωρισμένη αρχή στο νησί, που δεν είναι άλλη από την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι ολοφάνερο ότι τέτοιες εκδηλώσεις έχουν ως μοναδικό στόχο τη διάλυση της ΚΔ, την παρθενογένεση ενός νέου ομόσπονδου κράτους( συνομοσπονδίας στην πραγματικότητα) και την αποδοχή ότι στο νησί θα υπάρχουν δύο αρμόδιες αρχές οι οποίες θα ασκούν έλεγχο στο νησί, στόχος ο οποίος εντάσσεται και στις βασικές δομές της ΔΔΟ. Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ έχει ανακοινωθεί από το ψευδοκράτος ότι οι εκδηλώσεις εορτασμού της παράνομης εισβολής θα διεξαχθούν από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου με κάθοδο μάλιστα του Ταγίπ Ερντογάν, ο κύριος Αναστασιάδης αποδέχτηκε τη πρόσκληση για να παρευρεθεί στη θεατρική παράσταση η οποία θα διεξαχθεί στις 29 Ιουλίου. Το βρίσκουμε προσβλητικό και ατιμωτικό για τον πόνο που νιώθουν ακόμα οι συγγενείς των αγνοουμένων, των αδικοχαμένων που εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους και όσων έδωσαν το αίμα τους για την υπεράσπιση της ΚΔ.
Ως ΠΕΟΦ καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες οι οποίες ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και τον καταδικάζουν στην ολοκληρωτική του υποδούλωση. Ούτε με καφέδες, ούτε με θεατράκια δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ δεν πρέπει αλλά ούτε και θα αφήσουμε να ξεχαστεί.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Γραφείο Τύπου
ΠΕΟΦ

Advertisements