Δελτίο Τύπου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Αστεϊσμοί, παρερμηνεύσεις και θέατρο του παραλόγου.  Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το σκηνικό το οποίο επικρατεί το τελευταίο- και όχι μόνο- διάστημα στις συνομιλίες για το μεγαλύτερο και κυριότερο πρόβλημα αυτού του τόπου.

Από τη μία βλέπουμε τον ψευδοπρόεδρο Ακιντζί να είναι ακατάπαυστα προσηλωμένος στο σχέδιο που του έχει ανατεθεί και που εδώ και χρόνια έχει τεθεί σε εφαρμογή για διχοτόμηση και αθέμιτη αύξηση των προνομίων, της δύναμης και της γεωπολιτικής επιρροής της Τουρκίας στο νησί μέσω των Τ/Κ, και από την άλλη ο πρόεδρος της ΚΔ Αναστασιάδης να συνεχίζει να ξεπουλά ό,τι έχει απομείνει και μάλιστα να κάνει και χιούμορ με Τούρκο δημοσιογράφο για την ενδεχόμενη ονομασία του νέου ομοσπονδιακού μορφώματος.

Φυσικά η συνέντευξη αυτή δεν αποτελεί δείγμα του πολιτικού επιπέδου του κυρίου προέδρου, καθώς αυτό το έχουμε κατανοήσει από τη μέχρι τώρα ανταπόκρισή του σε κρίσιμα γεγονότα για το μέλλον του λαού μας.
Πρέπει να τονισθεί η μεθόδευση που ασκείται και από τους δύο ‘’ηγέτες’’ αλλά και από τα ΜΜΕ για αλλοίωση της πραγματικότητας. Κλασικά παραδείγματα αποτελούν η μεταμόρφωση του ψευδοπρόεδρου και εκπροσώπου των συμφερόντων του κατοχικού στρατού, σε ηγέτη των Τ/Κ καθώς και η μετονομασία των προσφύγων σε πρώην ιδιοκτήτες και των εποίκων σε νυν χρήστες όσον αφορά τις νέες εξελίξεις για το περιουσιακό.  Το ‘’όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους’’ έχει σταδιακά μετατραπεί σε μια απλή αποζημίωση ή λύσης διαφορών μέσω μιας επιτροπής.  Είναι γελοίο και προσβάλλει τις ηθικές αρχές όσων ακόμα έχουν πραγματικά αισθήματα για τούτο τον τόπο και δεν ξεπουλούν τη γη τους για οικονομικά, πολιτικά και άλλα συμφέροντα.
Καλείστε κύριε πρόεδρε να αφουγκραστείτε τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν ανάμεσα στους πολίτες οι οποίοι αποτελούν το κράτος του οποίου έχετε καταστεί πλέον σύμφωνα και με τις έως τώρα ενέργειες σας, αρμόδιος για τη διάλυση του. Η λύση του κυπριακού προβλήματος είναι επιτακτικό να προέρχεται από το λαό και να επιδιώκεται από τα αρμόδια πολιτικά όργανα και όχι να οργανώνεται και να εκτελείται από την εκάστοτε πολιτική δύναμη.

Ως ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης δε πρόκειται να μείνουμε άπραγοι σε όλο αυτό το αλαλούμ το οποίο διαδραματίζεται, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές εγκατάστασης και διακίνησης του Ελληνισμού της Κύπρου. Η γη μας δε ξεπουλιέται και ούτε πρόκειται να την αφήσουμε έρμαιο στις ορέξεις των ξένων δυνάμεων και των εντός των τειχών εκπροσώπων τους.

Advertisements