Δελτιο Τυπου για Ιδρυση Π.Ε.Ο.Φ.

Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών ιδρύθηκε στις 30 Αυγούστου 1978 για να αντιταχθεί στη συμφωνία μεταξύ Μακαρίου-Ντεκτάς  (1977), που έθετε για πρώτη φορά ώς βάση λύσης για το Κυπριακό την Ομοσπονδία. Στόχος της Π.Ε.Ο.Φ. ήταν και είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη  συγκρότηση του φοιτητικου κινήματος στη Θεσσαλονίκη, μακριά από κομματικά και μικροπαραταξιακά συμφέροντα για την απελευθέρωση της Κύπρου. Η ιστορία της παράταξης μας δείχνει την προσήλωση μας προς  την ανάγκη διεξαγωγής ενός Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για την εκδίωξη του Τούρκου κατακτητή. Οσες προσπάθειες και αν έγιναν από διάφορες πλευρές, έχοντας ως σκοπό να εξυπηρετήσουν τα κερδοσκοπικά τους οφέλη, δεν παρεκλίνουμε ούτε στο ελάχιστο στο πέρασμα του χρόνου από τις αξίες και τους στόχους μας. Κόντρα στο κατεστημένο και σε όσους προσπαθούν με δόλο να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας, αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε με μόνο γνώμονα το καλό τηςπατρίδας μας.

Σήμερα εν έτη 2015 και ενώ το μαρτυρικό μας νησί βρίσκεται 41 ολόκληρα χρόνια κάτω από την μπότα του βάρβαρου κατακτητή, η Κυπριακή ηγεσία μας οδηγεί σε μια ‘’λύση’’ Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θα  αποφανθεί μοιραία και καταστροφική για τον τόπο μας. Εδώ είναι που πρέπει  όλοι μας  ανεξαιρέτως  να αναλογιστούμε τις ευθύνες  μας, να θυμηθούμε τα παλλικάρια της Ε.Ο.Κ.Α που δεν δείλιασαν να θυσιάσουν ακόμα και τη ζωή τους για τη Λευτεριά, αλλά και το χρέος μας μπροστά στις γενιές που θα έρθουν και να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

Η Π.Ε.Ο.Φ. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 37 χρόνων της, πιστή  στον αγώνα για Απελευθέρωση – Ενωση καλεί όλους τους φοιτητές να ενταχθούν  στις τάξεις  της ούτως ώστε  το αντιομοσπονδιακό κίνημα να γίνει ισχυρότερο. Στις επάλξεις του αγώνα επιβάλλεται να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Οι νέοι πάντοτε αποτελούν το  δυναμικότερο κομμάτι κάθε λαού. Αλοίμονο αν συμβιβαστούμε. Θα είναι η αρχή του τέλους.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, η Π.Ε.Ο.Φ  είναι η μόνη παράταξη που δεν εξαρτάτε απο κανένα κόμμα. Κόμμα μας είναι η πατρίδα μας. Με φάρο την αυτονομία μας, αντλώντας δύναμη από τους ένδοξους αγώνες που δόθηκαν και από την αγάπη μας για την Κύπρο, προτάσσουμε  την αγωνιστικότητα ενάντια στην κομματική υποτέλεια. Έτσι μαζί θα μπορέσουμε να κάνουμε το σύνθημα μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΙΣΧΥΡΟΙ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ πραγματικότητα.

peof

Γραφείο Τύπου

ΠΕ.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements