Εθνική Ντροπή!

Ας μην είμαστε ακραίοι, ας μην φωνασκούμε για το παραμικρό που προσπαθούν να κάνουν οι ταπεινοί και καθόλου υποκινούμενοι καναλάρχες στην Κύπρο. Ας πάψουμε επιτέλους να κατακρίνουμε το κάθε τι πρωτοποριακό , μοντέρνο και νεοταξικό βήμα που προσπαθεί να κάνει αυτός ο τόπος. Τι το κακό είναι τα μοντέλα μας να φωτογραφηθούν εκεί που οι παππούδες μας, οι θείοι μας, οι γονείς μας πέρασαν κρατούμενοι παράνομα εφιαλτικά βράδια; Που βρίσκεται το κακό σε ένα χώρο όπου πότισαν με το αίμα τους 13 Ελληνοκύπριοι συμπατριώτες μας μετά από στυγνά βασανιστήρια και “ζώντας” σε άθλιες συνθήκεςνα ποζάρουν μερικά μοντελάκια έτσι για μερικές φωτογραφίες;

Εκεί, στα κρατητήρια της Κοκκινοτρυμιθιας, σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως χιτλερικών προτύπων, 3000 πρόγονοι μας πριν 60 μόλις χρόνια εγκλωβίστηκαν και υπέφεραν παρανόμως για να ζούμε εμείς σήμερα“ελεύθεροι’’! Τι ποιο τιμητικό, τι ποιο ωραία πράξη ως ένδειξησεβασμού από το να ποζάρουμε για τα αντρικά καλλιστεία όμορφοι και ωραίοι στον ίδιο εκείνο στοιχειωμένο χώρο; Πόσο περήφανος μπορεί να νιώσει αυτός ο νέος που θα φωτογραφηθεί εκεί που ο δικός μου ο παππούς απέκτησε τα σημάδια από τα σβησμένα τσιγάρα των άγγλων στο κορμί του, εκεί που έχασε με τη βία όλα τα νύχια τον ποδιών του, εκεί που έπινε τα ούρα του για να ζήσει να συνεχίσει τον αγώνα που έδεινε για να ζούμε εμείς σήμερα; Έχετε χάσει κάθε ίχνος σεβασμού κύριοι. Το παραλήρημα το οποίο μας καταλαμβάνει μαθαίνοντας τα άθλια κατορθώματα σας, δεν περιγράφετε.Πόσο διαφέρετε και εσείς στο sigma αλλά και εσείς οι άντρες μοντελάκια του σήμερα από τους λεβέντες του τότε; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε, ως πότε θα ξεπουλάτε αυτό το νησί με κάθε τρόπο και μέσο, ποσό πιο πολύ θα ντροπιάσετε κάθε ήρωα κάθε αγωνιστή κάθε ελληνοκύπριο; Ξέρετε ποια είναι οι διαφορά αυτών που πέρασαν εφιαλτικές στιγμές στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιας τότε, με σας που θα ποζάρετε και σε αυτούς που σας έβαλαν να το κάνετε; Αυτοί τότε σας σεβάστηκαν, βασανίστηκαν, πέθαναν και δεν σκεφτήκαν ούτε μια στιγμή να προδώσουν τον αγώνα τους που έκαναν για εσάς, για εμάς! Ενώ εσείς, ούτε και μια στιγμή δεν σκεφτήκατε τον αγώνα που έδωσαν αυτοί τότε. Δεν τους σεβαστήκατε και δεν σας πέρασε ούτε μια στιγμή από το όσο μυαλό μπορεί να διακατέχετε να μην ατιμάσετε, να μην προδώσετε τους αγωνιστές μας!

Όσο και όσα και αν ξεχνάτε εσείς οι νεωτεριστές, οι μοντέρνοι της Κύπρου, εμείς ως ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης θα είμαστε πάντα εδώ να σας τα θυμίζουμε! Το είπαμε και θα το φωνάζουμε συνέχεια, πως όποτε χρειαστεί, σε όποιον χρειαστεί, θα το θυμίζουμε πως τούτο το χώμα που πατάτε έχει ποτιστεί με το αίμα των ηρώων μας, για να ζείτε εσείς τα μοντελάκια του σήμερα ελεύθερα. Θα είμαστε εδώ να σας θυμίζουμε πως σε αυτό τον τόπο επιβάλλεται να σεβόμαστε τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, πως η βεβήλωση τέτοιων μαρτυρικών τόπων δεν είναι αποδεκτή στο νησί μας. Θα είμαστε εδώ να φωνάζουμε σε όποιον κι αν υποκινεί τέτοιες προδοτικές, ανήθικες ενέργειες και προς όποια κατεύθυνση κι αν προέρχονται πως δεν θα τους περάσει, δεν θα πετύχουν αυτό στο οποίο αποσκοπούν, δεν θα ολοκληρωθεί το έργο τους και αυτή η γη δεν θα ξεπουληθεί δεν θα ξεχάσει και δεν θα παψει να αγωνίζεται για αυτό που αγωνίστηκαν οι 3000 της κοκκινοτριμιθιας ποτέ! Θα είμαστε εδώ να θυμίζουμε στους 3000 ήρωες των κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς πως τούτη η γη δεν γεννάει μόνο προδότες και μοντελάκια αλλά και αγνούς Έλληνες της Κύπρου που ξέρουν να σέβονται αυτούς που τους σεβάστηκαν θυσιάζοντας την ίδια τους τη ζωή.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΤΟΥΣ!!!

kokkin_4a2ab8477213161b9cf9150f8fce781d

Advertisements