Προκλητικών δηλώσεων συνέχεια….

Ο ψευδοπρόεδροςΑκκιντζί, και όχι ο ‘’ Τ/Κ ηγέτης’’ όπως κάποιοι εσκεμμένα θέλουν να τον αποκαλούν, συνεχίζει αδιάκοπα και προκλητικά να προβαίνει σε δηλώσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά θετική προοπτική δίνουν στην υποτιθέμενη προσπάθεια για βιώσιμη λύση που επιδιώκεται. Καθημερινά συνεχίζει να τονίζει την πρόθεση του για ικανοποίηση των τουρκικών θέσεων, ούτως ώστε να πιέσει την Ε/Κ πλευρά να τις αποδεχθεί κάτω από την απειλή λύση ή διχοτόμιση.

Κατά τα λεγόμενα του εάν στο θέμα του φυσικού αερίου και της εκμετάλλευσης του, δεν έχει σημαντικό μερίδιο η Τουρκία, τότε αυτό θα οδηγήσει σε αφορμή πολέμου (casusbelli). Ακόμη δήλωσε ότι στη περίπτωση αγωγού για εφοδιασμό της Ευρώπης, θα πρέπει οπωσδήποτε να περνάει μέσα από τη Τουρκία. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε την άποψη ειδικών, ότι δηλαδή λόγω της ασταθούς κατάστασης στο εσωτερικό της Τουρκίας, θα ήταν καταστροφικό και παράλογο να διέλθει αγωγός φυσικού αερίου από εκεί. Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται τα όσα  φωνάζουμε από τη μέρα της ‘’εκλογής’’ του. Με τα όσα λέει και πράττει φανερώνει ότι αποτελεί εγκάθετο όργανο της τουρκικής κυβέρνησης και των επεκτατικών της πολιτικών στη Κύπρο. Ο εκάστοτε ψευδοπρόεδρος αποτελούσε φερέφωνο των τουρκικών απαιτήσεων και επομένως ούτε κι αυτός ο τάχα μετριοπαθής, η ‘’ευκαιρία’’ για επίτευξη λύσης, αντιπροσωπεύει το κάτι διαφορετικό. Το ποιών του μέχρι τώρα επιδεικνύει τη ψευτιά και τις πραγματικές επιδιώξεις του.Τόσο οι θέσεις του στο φυσικό αέριο όσο και στο περιουσιακό, προξενούν κίνδυνο για την όποια λύση μπορεί να μας πλασάρουν.Το γεγονός ότι εξισώνεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης και εκτοπισμένος με τον εδώ και 41 χρόνια σφετεριστή των Ε/Κ περιουσιών δηλώνει την πρόθεση του για επισφράγιση και με τον νόμο αλλά και την δικιά μας συγκατάθεση, των τετελεσμένων της παράνομης εισβολής του 1974.

Επιπρόσθετα η αισιοδοξία και σιγουριά του επί της τελικής αποδοχής από την ε/κ πλευρά της εκ περιτροπής προεδρίας, (την άσκηση δηλαδή εξουσίας από την μειονότητα στην πλειοψηφία) μας κάνει να αναρωτιόμαστε και να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το ρόλο που διατελεί η Κυπριακή κυβέρνηση και όσοι διαπραγματεύονται την τύχη μας. Η άποψή  του αυτή αντιτίθεται όπως και γενικά τα όσα προβλέπει η λύση ΔΔΟ, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα του ενός ανθρώπου μία ψήφος. Ας ρωτήσουν τον Ακκιντζί για ποιο λόγο δεν επιτρέπει και η Τουρκία  με την ίδια λογική, την τοποθέτηση Κούρδων στην εξουσία της χώρας καθώς και αυτοί αποτελούν μειονότητα, αφού τον πνίγει τόσο το άδικο. Είναι αδιανόητος και ιδιαίτερα ύποπτος ο τρόπος με τον οποίο επιδιώκει να επιβάλει τις σκοπιμότητες και τον επεκτατισμό της Τουρκίας πίσω από τη δικαιολογία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Τ/Κ.

Ως ΠΕΟΦ βροντοφωνάζουμε για άλλη μια φορά, ότι δεν ξεπουλάμε τη πατρίδα μας αλλά ούτε αφήνουμε τον ελληνισμό της Κύπρου έρμαιο στις ορέξεις του κάθε τουρκολάγνου και εκπρόσωπο της Τουρκίας. Απαντούμε σε όσους μας ονομάζουν λυσοφοβικούς, ότι ουδέποτε θα αποδεχθούμε λύση για χάριν λύσης, απλά επειδή πέρασαν 41 χρόνια. Λυθείτε από τα κομματικά δεσμά σας και αντιληφθείτε επιτέλους ποιος αποτελεί πραγματικό κίνδυνο. Ανοίξετε τα μάτια σας και δείτε τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα της ονειρικής και κερδοφόρας λύσης την οποία σας χρυσοπροσφέρουν με οικονομικά ανταλλάγματα. Όσο υπάρχουν ακόμη Έλληνες πατριώτες που αγωνίζονται και δεν λησμονούν την ένδοξη παρακαταθήκη των προγόνων μας, τούτα τα χώματα θα είναι πάντα ελληνικά και περήφανα.akintzi-casus-belli-to-fysiko-aerio-th

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλινίκης

Advertisements