Έφυγε η προστάτιδα των εγκλωβισμένων Μαρούλα Γιάλλουρου…

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015 άφησε την τελευταία της πνοή η προστάτιδα των εγκλωβισμένων κ. Μαρούλα Γιάλλουρου σε ηλικία 81 χρονών…Πέθανε με τον πόθο της επιστροφής, της απελευθέρωσης και της δικαίωσης, πέθανε καρτερώντας να επιστρέψει στην αγαπημένη της Καρπασία, πέθανε κι αυτή στην προσφυγιά…

Η κ. Μαρούλα Γιάλλουρου, γνωστή για τον αγώνα της για τα δίκαια των εγκλωβισμένων της Καρπασίας αγωνίστηκε με σθένος για την πατρίδα.  Το 1974 έμεινε εγκλωβισμένη στο χωριό της μέχρι που αναγκαστικά εγκαταστάθηκε στις ελεύθερες περιοχές μαζί με την οικογένειά της.

Κατά την περίοδο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, μαχόταν επίσης για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού στρατολογώντας γυναίκες της Καρπασίας μαζί της στο αγώνα!  Γι’ αυτή της την προσφορά στην Κύπρο της απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο!

Αγωνίστηκε με ζήλο για τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων τόσο του χωριού της,  Ριζοκαρπάσου, όσο και ολόκληρης της Καρπασίας.  Κατάφερε μάλιστα να φτάσει το ζήτημα και να πει τον καημό της μέχρι τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου.

Μας λυπεί το γεγονός ότι τόσοι αγωνιστές και αγωνίστριες της λευτεριάς πεθαίνουν με τον πόθο να γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους.  Είναι κρίμα που οι πολιτικές των κυβερνώντων μας, των έσω και των έξω δεν τους επέτρεψαν να ξαναγκαλιάσουν και να φιλήσουν τα άγια χώματα που τους γέννησαν.

Ως ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, λέμε συλλυπητήρια στην εκλιπούσα αλλά και στην πατρίδα που έχασε ακόμη ένα άξιο της τέκνο και δίνουμε υπόσχεση αγώνα σ’ αυτούς που έφυγαν, στους εαυτούς μας και σ’ αυτούς που θα έρθουν πως αυτή η γη δεν θα τουρκοποιηθεί και ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει.  Θέλουμε, στεκόμαστε και θα στεκόμαστε εμπόδιο στα σχέδια για ξεπούλημα του μαρτυρικού μας νησιού.

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦi-prostatida-ton-egklovismenon-pethane-stin-prosfygia

Advertisements