Η αποσιώπηση της ιστορίας του μικρού Ανδρέα

Την ταυτοποίηση των οστών του μικρότερου μέχρι σήμερα, σε ηλικία αγνοουμένου έφεραν στο φως ανασκαφές στην περιοχή Τραχωνίου Κυθραίας την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για ακόμη μια τραγική ιστορία, καθώς πρόκειται για  ακόμη ένα ομαδικό τάφο όπου εκεί ο βάρβαρος Αττίλας δολοφόνησε μια ολόκληρη οικογένεια χωρίς μάλιστα να διστάσει να σκοτώσει και το 6 μηνών βρέφος Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με την μαρτυρία του θείου του βρέφους, Βάσου Κυριάκου ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Παναγιώτη είναι οι μόνοι επιζήσαντες, στις 14 Αυγούστου 1974 (2η φάση εισβολής) μετά από βομβαρδισμούς προσπάθησαν να διαφύγουν από το χωριό. Μέσα στον πανικό η οικογένεια διασκορπίστηκε. Από εκείνη την στιγμή δεν ξαναείδαν το βρέφος, την μητέρα του Αγγελική 25 ετών, τις αδερφές της Σούλα και Μάρω 11 και 19 ετών αλλά ούτε και την μητέρα τους Ελένη. Με την ανεύρεση των οστών διαπιστώθηκε ότι οι αγνοούμενοι εκτελέστηκαν με σφαίρα στο κεφάλι. Είναι καιρός να δωθεί η πρέπουσα σημασία στις αιτίες θανάτου, του κάθε αγνοούμενου συμπατριώτη μας.
Εννοείται πως σε κάθε ανακάλυψη αγνοουμένων και ομαδικών τάφων, οι μαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκαν που τις συνοδεύουν είναι τραγικές και καταδικαστέες αφού αποτελούν εγκλήματα πολέμου για τα οποία η Τουρκία δεν έχει λογοδοτήσει ακόμα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να σταθούμε στην περίπτωση του μικρού Ανδρέα καθώς η είδηση για την ανεύρεση των οστών του αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ και αυτό δημιουργεί υποψίες. Διερωτόμαστε λοιπόν ποια είναι τα κίνητρα τους, από ποιόν υποκινούνται και για ποιο λόγο; Γιατί η περίπτωση του μικρού πρόσφυγα από την Συρία, που η θάλασσα ξέβρασε το άψυχο σώμα του, να αποτελεί μεγαλύτερη είδηση από τον μικρό πρόσφυγα από το Τραχώνι; Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον! Είναι ολοφάνερο ότι προσπαθείτε να θάψετε κάθε θέμα το οποίο φέρνει την Τουρκία προ των ευθυνών της. Συνεχίζετε καθημερινά να δημιουργείτε μία ουτοπική ατμόσφαιρα θετικότητας με στόχο να μας πλασάρετε ότι εσείς επιθυμείτε. Ούτε λύση ΔΔΟ μέσω κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (που τόσο εμμονή έχετε πάθει) επιθυμούμε, ούτε παρθενογένεση, ούτε να ερχόμαστε δεύτεροι σε θέματα που αφορούν την παράνομα κατεχόμενη περιουσία μας αλλά ούτε και εκ περιτροπής προεδρία! Αδιαφορείτε εσκεμμένα για τις πραγματικές θέσεις του πολίτη που σας ψήφισε στην εξουσία αυτού του τόπου, εξυπηρετώντας δικά σας αλλά και ξένα τα συμφέροντα. Δεν εργάζεστε για λύση για τον λαό αλλά για τη τσέπη σας!
Ως ΠΕΟΦ  τασσόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των αγνοουμένων, είτε έχουν μάθει για τους δικούς τους, είτε όχι, και αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση που τόσο πολύ επιθυμούν αφού 41 χρόνια μετά το πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει να ξεπουλά κάθε μορφή αξιοπρέπειας και δικαίου αδιαφορώντας για τα πραγματικά θέλω του κυπριακού Ελληνισμού. Συνεχίζουμε την μάχη για τον κάθε μικρό Ανδρέα, για τον κάθε πεσόντα που έχασε άδικα και βάναυσα την ζωή του από τον βάρβαρο κατακτητή και για όλους όσους ακόμα αγνοείται η τύχη τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αφήσει τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων του νησιού να πάνε χαμένες και ούτε υποκύπτουμε στον κάθε τουρκόφιλο!
Κανένας δεν ξεχνά,
Τίποτα δεν ξεχνιέται!

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦ

Advertisements