Δελτίο Τύπου για το Δικοινοτικό Φεστιβάλ ΔΗΣΥ- ΚΚΔ στις 19 Δεκεμβρίου 2015

Είναι γεγονός ότι η ‘’πατριωτική’’ δεξιά της Κύπρου παραπατάει.  Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ  με τον Τζεμάλ Οζγιγίτ, Πρόεδρο του τ/κ κόμματος ΚΚΔ στα γραφεία του τελευταίου.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θεωρεί πως τέτοιου είδους συναντήσεις αποσκοπούν στις στενότερες σχέσεις των δύο κομμάτων τα οποία και έχουν κοινό όραμα όσον αφορά τη λύση του κυπριακού.  Όλοι γνωρίζουμε πως το όραμά τους είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, λύση η οποία καταπατά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ρατσιστική και αντιδημοκρατική.  Παρόλα αυτά οι δύο κύριοι πιστεύουν ότι η Δ.Δ.Ο. θα δημιουργήσει μια ειρηνική και ευημερούσα Κύπρο όπου ε/κ και τ/κ θα απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες και ελευθερίες.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν η οποία όπως είπε μπορεί να οδηγήσει στη λύση του κυπριακού και ακολούθως να δώσει νέα προοπτική και δυναμική στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.  Είναι φανερό πως οι πολιτικοί μας ηγέτες εθελοτυφλούν, καθώς από το 1956 με τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ η Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας είναι σταθερή και έχει ως στόχο τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου.  Τα φούμαρα περί καλής θελήσεως και σωτηρίας από την Τουρκία έχουν σβήσει προ πολλού.  Η Τουρκία δε θέλει να φυσήξει κανένα καπνό ειρήνης προς το νησί μας…

ΚΚΔ και ΔΗΣΥ, εξέφρασαν επίσης τη στήριξή τους προς τις διαπραγματεύσεις για επίτευξη λύση και προωθούν αυτή την ‘’ενότητα’’ του λαού διοργανώνοντας δικοινοτικό φεστιβάλ στις 19 Δεκεμβρίου για να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά και να βρούμε τρόπους να ζήσουμε μαζί.  Μαζί και Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δε γίνεται. Διζωνική, δηλαδή δύο ζώνες και Δικοινοτική, δηλαδή δύο κοινότητες σημαίνει ξεκάθαρα ότι θα ζούμε χώρια.

Ας κατανοήσουν επιτέλους πως με φεστιβάλ και πανηγύρια δε θα κατορθώσουν απολύτως τίποτα.  Οι συγγενείς των αγνοουμένων όσο μένουν αδικαιώτοι και όσο οι πρόσφυγες δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους το μαζί δεν υφίσταται.  Η απελευθέρωση της πατρίδας μας προϋποθέτει θέληση για λευτερία και όχι για υποδούλωση…

Γραφείο Τύπου

ΠΕΟΦhom_averof32

Advertisements