Δελτίο Τύπου για τις συλλήψεις μαθητών

Τα επεισόδια που συνέβησαν την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, από μαθητές εναντίων Τ/Κ έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κυπριακή κοινωνία. Το όλο ζήτημα όμως χρήζει περαιτέρω ανάλυσης και εμβάθυνσης για να κατανοηθεί, καθώς δεν αποτελεί μια απλή περίπτωση εκτρόπων ή βανδαλισμών από εθνικιστικές ομάδες, όπως τα υποκινούμενα ΜΜΕ ενημέρωσης θέλουν να το παρουσιάσουν.
Οι μαθητές και γενικά η νεολαία, ανέκαθεν αποτελούν το μέλλον της κάθε κοινωνίας. Η δραστηριότητα τους αντικατοπτρίζει το επίπεδο και την παιδεία των μεγαλύτερων γενεών. Η επιρροή των μεγαλύτερων στα νέα παιδιά είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική. Επομένως θεωρούμε τα όσα έγιναν από τα άτομα που έφυγαν από το πλαίσιο της πορείας των μαθητών για καταδίκη του ψευδοκράτους, ευθύνη της πολιτείας αφού με την σημερινή κατάντια της, αδυνατεί να δώσει το σωστό παράδειγμα. Όταν η  πολιτική ηγεσία,-για να έρθουμε στο κύριο αίτιο των όσων διαδραματίστηκαν στις  εκδηλώσεις- εδώ και χρόνια οδηγεί το εθνικό μας πρόβλημα, από αποτυχία σε αποτυχία, σε απαράδεκτες και  αδιανόητες υποχωρήσεις ,σε εδραιοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής  λόγω  παντελούς  έλλειψης εθνικού σχεδίου,πώς είναι λοιπόν δυνατόν να περιμένουμε από τους νέους να κατανοούν πλήρως την πραγματική κατάσταση και την πρέπουσα διαχείριση αυτής;;;
Το φαινόμενο αυτό επικρατεί εδώ και χρόνια και δεν εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά. Η όλη κατάσταση δείχνει ολοφάνερα ότι είναι καθοδηγούμενη από εσωτερικά και ξένα συμφέροντα, που ως μόνο σκοπό έχουν να μας κλείσουν τα μάτια, ούτως ώστε να επιτρέψουμε με την απάθεια και την ανοχή μας το ξεπούλημα του νησιού και την νομιμοποίηση του απώτερου σκοπού της Τουρκίας και των συμμάχων της, δηλαδή του ψευδοκράτους και της διχοτόμησης.
Αυτό είναι ξεκάθαρο, αφού στην μαθητική εκδήλωση οι δρόμοι είχαν γεμίσει με νέους που με την καταδίκη του τουρκικού εκτρώματος, έδιναν το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν ποτέ μια λύση ΔΔΟ, η οποία εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί την μετεξέλιξη της παράνομης ‘’ΤΔΒΚ’’ (‘’Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’’) σε νόμιμα εξουσιοδοτημένη  πολιτεία. Αυτό είναι που πείραξε τους δήθεν πατριώτες και τους δήθεν προοδευτικούς, οι οποίοι λύσσαξαν να θάψουν αυτή την αντίδραση φοβούμενοι ότι ο λαός θα ξυπνήσει από το λήθαργο στον οποίο τον έχουν ρίξει με τις ζιβανίες, τα θεατράκια και τα μέλια μεταξύ του αγαπημένου ζευγαριού Νίκου- Μουσταφά. Προσπαθούν σε κάθε περίπτωση να μεταμορφώσουν το πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε διακοινοτικό. Φαγώθηκαν να ανακαλύψουν και να συλλάβουν τους μεγαλοεγκληματίες μαθητές που έκαναν τις ζημιές σε αυτοκίνητα με πινακίδες του ψευδοκράτους (και όχι τουρκοκυπριακές όπως για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τον πρέπον χαρακτηρισμό τους). Το έκαναν σε χρόνο ρεκόρ προσθέτοντας άλλη μια τεράστια επιτυχία στο ενεργητικό τους… Τους υπεύθυνους για το Μαρί, τους ένοχους για τα οικονομικά σκάνδαλα που επέφεραν την οικονομική και όχι μόνον καταστροφή της χώρας μας, τους τραπεζίτες, τους εμπλεκόμενους σε δικαστικά και νομικά σκάνδαλα πότε θα δείξετε τον ανάλογο υπερβάλλοντα ζήλο για να τους οδηγήσετε ενώπιον της δικαιοσύνης;;;; Πότε επιτέλους θα απαιτήσετε την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του Σολωμού, Κενάν Ακίν ο οποίος όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά κατέχει και σημαντική θέση δίπλα στον Ακκιντζί;;; Ή μήπως συμπεριλαμβάνεται και αυτό στα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) με τους αδελφούς Τ/Κ;;;
Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι και δεν ακούει τα ψέματα σας πλέον. Σε κάθε σας σχέδιο για ξεπούλημα του Ελληνισμού του νησιού, θα μας βρίσκετε μπροστά σας! Η αντιομοσπονδιακή μας φωνή μεγαλώνει και θα συνεχίσει να αυξάνεται διότι τα ‘’άδικα ουκ ευλογούνται’’. Η ψευτιά, η ανικανότητα και η προδοσία σας είναι ολοφάνερη και μας αηδιάζει. Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου καθώς δεν μιλάτε εκ μέρους του και μάχεστε για τον εαυτό και την τσέπη σας.
Απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η Τουρκία, να μάθουμε για τους αγνοούμενους μας, να επιστρέψουμε στις κατεχόμενες περιοχές μας και να ζήσουμε σε μια Κύπρο χωρίς τουρκικά στρατεύματα. Αν οι πολιτικοί και όσοι τους υποστηρίζουν, πιστεύουν ότι είμαστε επικίνδυνοι, φασίστες, μη πραγματιστές και λυσοφοβικοί, απομένει ο χρόνος για να φανεί στην ιστορία ποιοι είναι πραγματικοί πατριώτες και αγωνίζονται για το καλό του νησιού.

Γραφείο Τύπου Π.Ε.Ο.Φ

Advertisements