Απολογισμός Φοιτητικών Εκλογών 9ης Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε οι εκλογές που διοργανώνει κάθε χρόνο το συλλογικό όργανο των φοιτητών Θεσσαλονίκης Ε.Φ.Ε.Κ.
Θέλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια σε όλους τους φοιτητές που με τη ψήφο τους για άλλη μια χρονιά απέδειξαν ότι απαιτούν μια φοιτητική κοινωνία, απαλλαγμένη από κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Όλους αυτούς που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τη μόνη πραγματικά αυτόνομη παράταξη, η οποία εδώ και 38 χρόνια παραμένει σταθερή και αμετάκλητη σε ιδανικά και αξίες που έχουν γαλουχηθεί μέσα στους αιώνες, από τον Ελληνικό πολιτισμό και αγώνα. Όλοι μαζί δώσαμε ακόμη μια φορά ένα τρανταχτό μήνυμα ότι η αντιομοσπονδιακή φωνή δυναμώνει. Ο φοιτητικός κόσμος αναγνωρίζει και συντάσσεται με την ιδεολογία που μάχεται για  το δίκαιο, το ανθρώπινο και αντιστέκεται στον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου της Κύπρου μας. Μέσα από συνεχείς αγώνες, διεκδικούμε το καλύτερο για τα φοιτητικά δικαιώματα, την κάθαρση της διεφθαρμένης από τα κόμματα κοινωνίας και την επίτευξη της πραγματικής Απελευθέρωσης της Πατρίδας μας από το βάρβαρο αττίλα, βασισμένη και στις 4 βασικές ελευθερίες(Ελεύθερη διακίνηση, Ελεύθερη εγκατάσταση,Ιδιοκτησία και Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθε), την πλήρη επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους, την ανεύρεση όλων των αγνοουμένων συμπατριωτών μας, την απομάκρυνση όλων των τουρκικών στρατευμάτων καθώς και των εποίκων και την παραδειγματική τιμωρία της τουρκίας για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά του Ελληνισμού.
Όσον αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας περί δωματίου στο ξενοδοχείο το οποίο ενοικίασε η Προοδευτική, αλλά και των όσων ακούγονται το τελευταίο διάστημα μετά το πέρας των εκλογών, θα δώσουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο επόμενο μας Δελτίου Τύπου.
Μόνη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από το 1978, ενάντια στην φασιστική, ρατσιστική και απάνθρωπη Δ.Δ.Ο και όλους αυτούς που έχουν βάλει σκοπό τους να ξεπουλήσουν την Κύπρο στο μεγαλύτερο πλειοδότη. Για όσο υπάρχουν αυτόνομοι φοιτητές που αντιστέκονται στα προδοτικά τους σχέδια, ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει μέλλον και ελπίδα.

Παρακάτω παραθέτουμε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών 2016:

Π.Ε.Ο.Φ 159 ψήφους 27.46% (-0.57%) 3 έδρες
Πρωτοπορία 202 ψήφους 34.89% (- 4.06%) 4 έδρες
Προοδευτική 187 ψήφους 32.30% (+1.42%) 3 έδρες
Αναγέννηση 31 ψήφους 5.35% (+2.90%) 1 έδρα
Γραφείο Τύπου Π.Ε.Ο.Φ

Advertisements