Δελτίο τύπου για την αναφορά του ονόματος της ΠΕΟΦ μεταξύ ΑΚΕΛ και Συμμαχίας Πολιτών και για τις συκοφαντίες στελεχών της παράταξης τους ΑΚΕΛ

Τις τελευταίες μέρες είδαμε να διαπληκτίζονται μέσω ανακοινώσεων το ΑΚΕΛ και η Συμμαχία Πολιτών. Μέσα σε αυτές τις ανακοινώσεις αναφέρθηκε και το όνομα της ΠΕΟΦ. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η ΠΕΟΦ δεν έχει καμία σχέση με τα εν λόγω κόμματα, κρατά ψηλά την αυτονομία της και η δουλειά της είναι να αφυπνίζει το φοιτητικό κίνημα δημιουργώντας αντιομοσπονδιακές συνειδήσεις. Όπως απέδειξε και το 2004, σύσσωμος ο αντιομοσπονδιακός κόσμος δημιούργησε την πλατφόρμα εναντίον του σχεδίου Ανάν και παρέσυρε μαζί του όλους όσους διαφωνούσαν.
Τώρα, όσον αφορά τα συκοφαντικά σχόλια από πολλά στελέχη της φοιτητικής παράταξης του ΑΚΕΛ για δήθεν ιδεολογικούς απογόνους της ΕΟΚΑ Β, φασίστες και συνέχεια του φιλοχουντικού ΕΔΗΚ-Αλλαγή, μόνο αηδία μας προκαλούν. Η ΠΕΟΦ είναι μία πολιτική – φοιτητική παράταξη που ιδρύθηκε το 1978 από αυτόνομους φοιτητές εθνικά και κοινωνικά σκεπτόμενους, με αφορμή τις συμφωνίες του 1977 μεταξύ Μακαρίου και Ντεντκάς, οι οποίες μιλούσα για δικοινοτική ομοσπονδία. Ούτε ιδεολογικοί απόγονοι κανενός είμαστε, ούτε συνέχεια κανενός είμαστε, ούτε φασιστικές αντιλήψεις έχουμε, άσχετα αν κάποιοι συνδέουν τον φασισμό με παλλαϊκά αιτήματα όπως ήταν και είναι τα αιτήματα της αυτοδιάθεσης και της Ένωσης. Φασιστικές αντιλήψεις άλλοι έχουν, αυτοί που υποστηρίζουν με σθένος τη διαίρεση του λαού μας βάσει θρησκευτικών κριτηρίων. Εντάξει, είναι προφανής ο έρωτας αυτών των ανθρώπων με τις δύο ζώνες και τις δύο κοινότητες, αφού θεωρούν φασίστες και απορρηπτικούς όσους αμφισβητούν τη βάση της λύσης. Αλλά δεν μας εξήγησαν, πίσω από αυτό το ζουρλομανδύα της ΔΔΟ δεν υπάρχουν φασιστικά και διχοτομικά χαρακτηριστικά; Οι χωριστές πληθυσμιακές πλειοψηφίες που προβλέπεται να υπάρχουν στις δύο ζώνες είναι δημοκρατικό και ενωτικό χαρακτηριστικό; Η απαγόρευση ελεύθερης εγκατάστασης στη μία ζώνη η οποία θα προκύπτει από την αλλοίωση της πλειοψηφίας (βλέπε επιστροφή όλων των προσφύγων) και θα καταργεί τις τέσσερις βασικές ελευθερίες είναι δημοκρατικό και ενωτικό χαρακτηριστικό; Η πολιτική ισότητα του 18% με του 82% μέσω της σταθμισμένης ψήφου είναι δημοκρατικό και ενωτικό χαρακτηριστικό; Οι ποσοστώσεις που θα δημιουργηθούν σε όλον το δημόσιο τομέα (βλέπε σχέδιο Ανάν), οι οποίες προκύπτουν από την πολιτική ισότητα και τη δικοινοτικότητα είναι δημοκρατικό και ενωτικό χαρακτηριστικό; Ας αφήσουν λοιπόν τους ισχνούς χαρακτηρισμούς εις βάρος μας κι ας κοιτάξουν κατάματα αυτό το λαό λέγοντας του την αλήθεια.
Έτσι για την ιστορία, είναι καλό να παραθέσουμε ορισμένα κείμενα του ΑΚΕΛ και του ΚΚΕ, που αν τα διάβαζαν οι σημερινοί ακελικοί θα τα χαρακτήριζαν «σοβινιστικά», «εθνικιστικά» και «μισαλλόδοξα». Η παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://antiparakmi.blogspot.gr/2011/04/blog-post_10.html?m=1 δείχνει τι γράφτηκε το Φεβρουάριο του 1957 από την ΚΕ του ΚΚΕ και παροτρύνει με λίγα λόγια την ηγεσία του ΑΚΕΛ να μπει στον αγώνα της ΕΟΚΑ. Επίσης, η ΚΕ του ΑΚΕΛ, στις 17 Ιουνίου 1945 εκδίδει μία διακήρυξη με τίτλο «Εθνική συνεργασία για Ένωση με την Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, αυτή η διακήρυξη γράφει μέσα: «Βασικός σκοπός του ΑΚΕΛ και των οργανώσεων που το ακολουθούν ήταν και παραμένει η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε καθεστωτικές ή πολιτειακές συνθήκες κι αν βρίσκεται». «Μοναδικό σύνθημα σήμερα για τον κάθε πατριώτη για τον κάθε Έλληνα Κύπριο η Ένωση με την Ελλάδα. Προσήλωση του ΑΚΕΛ, ιερή προσήλωση η Ελλάδα με τους πόθους της και τα εθνικά της συμφέροντα». «Το ΑΚΕΛ σαν πολιτικό κόμμα των εργατών και γενικά των εργαζόμενων της πόλης και της υπαίθρου, είναι κόμμα απόλυτα εθνικό και απόλυτα ενωτικό». Όλα αυτά, σκοπίμως τα κρύβουν από τον κόσμο, αλλά ευτυχώς είναι γραμμένα και όπως λέει και μια λατινική παροιμία «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». Τα πιο πάνω είναι αφιερωμένα σε όσους χαρακτηρίζουν την ιδέα της Ένωσης προδοτική και φασιστική.
Τώρα, αναφορικά με την αποστρατικοποίηση που η ΠΕΟΦ δεν στηρίζει και τάχα μου δίνει άλλοθι στην Άγκυρα και εξυπηρετεί τα τσιράκια του ιμπεριαλισμού, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά στους συντρόφους, ότι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κράτους. Επίσης, πρέπει να κατανοήσετε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται στα σύνορα των δύο κόσμων (Ανατολής και Δύσης). Άρα αν αποστρατικοποιηθούν, γίνονται έρμαιο των επεκτατικών και ιμπεριαλιστικών ορέξεων της Δύσης και ειδικά της Ανατολής με μία Οθωμανική Τουρκία έτοιμη να μας κατασπαράξει. Μήπως με την ΔΔΟ και την «αποστρατικοποίηση» είστε εσείς που εξυπηρετείτε τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα; Εν τέλει, ποιοι λένε ψέματα στον κόσμο; Ποιοι αποκρύβουν την ιστορία τους; Σίγουρα όχι οι αντιομοσπονδιακοί φοιτητές.
Ως ΠΕΟΦ, τονίζουμε ότι θα μείνουμε πιστοί στο τρίπτυχο μας, χωρίς επιβουλεύσεις και εξωτερικές παρεμβάσεις. Ιδεολογικά, πολιτικά, διοικητικά και οικονομικά αυτόνομοι! Δίπλα στο φοιτητή, με απώτερο σκοπό την εθνική και κοινωνική του αφύπνιση. Πάντα με αμεσοδημοκρατικό τρόπο χωρίς φασιστικές πρακτικές όπως κάνουν οι γκεμπελικοί φασίστες της ΕΔΟΝ με το παιδομάζωμα.

Advertisements