Πολιτική, γεωπολιτική, στρατιωτική και εθνική παράνοια του ΥΠΑΜ

Ο ΥΠΑΜ κ. Φωκαΐδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για την Εθνική Φρουρά, ότι μέσα από τις συνομιλίες έχει συμφωνηθεί η σύσταση μικτού ομοσπονδιακού στρατού που θα απαρτίζεται από επαγγελματικά στελέχη, σε περίπτωση λύσης.
Διερωτόμαστε πραγματικά εάν έχει κατανοήσει τη σοβαρότητα των δηλώσεων του, καθώς και τις επιπτώσεις των όσων υποστηρίζει σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού. Πως είναι δυνατό να υποστηρίζει μια τέτοια εξέλιξη;;; Μικτός στρατός Ε/Κ και Τ/Κ;;; Σε ποιους Τ/Κ αναφέρεται;;; Στις 110 και πλέον χιλιάδες των εποίκων που έχει αποδεκτεί το αφεντικό του κ. Αναστασιάδης;; Για τις χιλιάδες παράνομων τουρκικών στρατευμάτων που έχουν εγκαταστήσει τα στρατόπεδα τους πάνω στα κατεχόμενα χωριά μας;; Για τους απογόνους των βασανιστών των αγωνιστών του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα το 1955’-59’;;; Για τους δολοφόνους, οι οποίοι με την έγκριση και στήριξη των Αγγλοαμερικάνων ιμπεριαλιστών, εισέβαλαν, σκότωσαν, λεηλάτησαν και βίασαν και στις δυο φάσεις της τουρκικής εισβολής το 1974;;; Για τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού;;; Για ποιους ομιλεί;;;
Επιπρόσθετα, ο κύριος αυτός πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι με τα όσα δηλώνει επιβαρύνει τη θέση του, αφού δείχνει ξεκάθαρα ότι υπολείπεται πολιτικής και γεωπολιτικής γνώσης και αντίληψης, προσόντα τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη θέση του ΥΠΑΜ. Αν είναι ποτέ δυνατόν να επιδιώκεις να συνεργαστείς στρατιωτικά με αυτούς που έχουν εγκληματήσει και ακόμα κατέχουν παράνομα τα λάφυρα που έκλεψαν από την πατρίδα μας εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια!
Η τουρκοφασιστική λαίλαπα απλώνεται μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερο σε όλη την Ευρώπη. Ο Ερντογάν αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση ότι δεν υπολογίζει και δεν φοβάται κανέναν. Οι τουρκικές θηριωδίες έναντι κάθε μειονότητας (Πόντιοι, Αρμένιοι, Έλληνες της Πόλης) συνεχίζονται ακόμη και σήμερα (Κούρδοι). Οι παραβιάσεις εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων (Ελλάδα, Κύπρος, Συρία) δεν έχουν σταματημό. Η Τουρκία εκβιάζει ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινότητα και όχι μόνο, παίρνοντας ως αντάλλαγμα πολλά δισεκατομμύρια στο προσφυγικό, άνοιγμα οικονομικών κεφαλαίων για την ενταξιακή της πορεία και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ίσως επιτύχει και την άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην Ε.Ε έναντι μηδαμινών υποχωρήσεων.
Όλα αυτά καθώς και τόσα άλλα, φαίνεται να μην ανησυχούν αλλά ούτε και να απασχολούν τα αυτιά των κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι συνεχίζουν το ίδιο καταστροφικό τροπάριο που εφαρμόζεται εδώ και 27 χρόνια (βλέπε 1989 ομόφωνη συμφωνία σύσσωμου του εθνικού συμβουλίου για λύση Δ.Δ.Ο στο κυπριακό), το οποίο μας έχει οδηγήσει σε μηδενικά αποτελέσματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας και έχει κάνει τη διαπραγματευτική μας θέση στο κυπριακό να είναι στο χειρότερο επίπεδο που θα μπορούσε να είναι.
Επιβάλλεται όσο ποτέ να γίνει αλλαγή πλεύσης στην πορεία που ακολουθούμε (ή που μάλλον δεν ακολουθούμε) στα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, προτού είναι πολύ αργά. Αντιληφθείτε επιτέλους ότι οι πράξεις σας οδηγούν στην ολική εξόντωση του Ελληνισμού του νησιού ενώ την ίδια ώρα φωνάζετε χωρίς ίχνος ντροπής ότι η Κύπρος είναι Ελληνική….

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements