Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, είναι μια μέρα την οποία εμείς οι Έλληνες της Κύπρου νιώθουμε διαφορετικά από κάποιους άλλους… Τα 42 χρόνια μακριά από τις πατρογονικές μας εστίες, από τις ακτές της Κερύνειας, της Μόρφου, της Αμμοχώστου, από τις κορφές του Πενταδάκτυλου, από το ιερό μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα και του Αποστόλου Βαρνάβα, από την αρχαία Σαλαμίνα και από τα γάργαρα νερά του Κεφαλόβρυσου είναι πάρα πολλά και η ανάγκη μας για επιστροφή ακόμα πιο μεγάλη.
Η Τουρκία αφαίρεσε το ανθρώπινο μας δικαίωμα της περιουσίας και ελεύθερης εγκατάστασης με τη βία και τους σκοτωμούς , εισβάλοντας παράνομα το μαύρο εκείνο Ιούλιο του 1974 στα εδάφη μας. Έδιωξε από τα σπίτια τους 200.000 και πλέον ανθρώπους, δολοφόνησε 4.000, ενώ αγνοείται η τύχη πέραν των 1000 ατόμων.
Το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, εξαιτίας βάσιμου φόβου δίωξης, με βάση τη φυλή, το θρήσκευμα, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την εθνικότητά τους ή τη συμμετοχή τους σε μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα.
Δυστυχώς φτάσαμε στο σήμερα, όπου η πολιτική μας ηγεσία, ακολουθώντας μια καταστροφική θέση στο κυπριακό, αυτή της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο), οδηγείται στη μια υποχώρηση μετά την άλλη. Αποδέχεται μια λύση ρατσιστική και διχοτομική, η οποία καταπατά τις βασικές ελευθερίες των κατοίκων του νησιού και υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι δεν θα επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις δικαιωματικές τους εστίες (αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την επιβολή εδαφικής και πληθυσμιακής πλειοψηφίας στα 2 συνιστούντα κρατίδια που θα δημιουργηθούν).
Μετά από 42 χρόνια, συνεχίζουμε φωνάζουμε για το δίκαιο και το σωστό! Καμία λύση που θα αναγνωρίζει και θα δίνει διεθνή υπόσταση στο έκτρωμα της Τουρκίας, και που θα ξεπουλά τα ελληνικά μας εδάφη στους ξένους αφεντάδες! Απαιτούμε την απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων, την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των προσφύγων και απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η φασιστική Τουρκία!!!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements