ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

enas-hronos-apo-tin-tragodia-sto-mari       Συμπληρώνονται σήμερα 5 χρόνια απο εκείνο το μαύρο χάραμα της 11 ιουλίου 2011. Εκείνης της αποφράδας μέρας που βύθιστηκε στο πένθος και την οργή ολόκληρος ο κυπριακός λαός.   Ήτανε 5:30 το πρωί, όταν η φονική έκρηξη στο Μαρί, ταρακούνησε ολόκληρη την περιοχή. Σκόρπισε τον θάνατο σε 13 παλλικάρια, βούλιαξε  τις οικογένειες τους στον πόνο, τη δυστυχία και τα αμέτρητα γιατι.  Ο πόνος δυσβάσταχτος, οι πληγές ανεπανόρθωτες.  Παιδιά έμειναν πίσω και στερήθηκαν για πάντα την πατρική φιγούρα και αγκαλιά, γονείς έχασαν για πάντα τα αγαπημένα τους παιδιά και  πονεμένες γυναικες έχασαν τον σύντροφο τους.  Πέρα απο τις ανθρώπινες ζωές, η φονική έκρηξη διάλυσε τα πάντα στο πέρασμα της. 61 τραυματίες, αμέτρητες υλικές ζημιές  με μεγαλύτερη την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού του Βασιλικού.  Ζημιές τις οποίες ακόμη μέχρι σήμερα  βιώνει ο κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανεπανόρθωτη πληγή υπέστη και το κύρος του κράτους  όμως, το οποίο απόδειξε περίτρανα  πως δεν λειτουργούσε και κανένας δεν τολμούσε να το διορθώσει.  Παρόλα αυτά  η κυβέρνηση με πλήρη άγνοια και αδιαφορία, δέχθηκε να τροφοδοτήσει τις ελεύθερες περιοχές με ρεύμα  από τον κατακτητή, δίνοντας έτσι πολιτική πτυχή στην  έκρηξη αλλά και δικαιώματα στον εχθρό.

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από το μάυρο ξημέρωμα της  11 ιουλίου, και οι ένοχοι ακόμη κυκλοφορούν ελευθεροι . Οι συγγενείς των δεκατριών  ηρώων αναμένουν ακόμη την απόδοση δικαιοσύνης . Ακόμη και μετά την καταδίκη  του Υπουργού Άμυνας , Κώστα Παπακώστα και των τριών μελών  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , ο κύριος υπαίτιος της τραγωδίας, όπως διαπίστωσε  και ο Επικεφαλής  της Μονομελούς  Διερευνητικής  Επιτροπής  για την τραγωδία Πολυς Πολυβίου, κυκλοφορεί ελεύθερος  χωριςνα τον κυριαρχούν οι τύψεις.  Ταυτόχρονα, οι συγγενείς των αδικοχαμένων παλικαριών ψάχνουν τρόπο για να οδηγήσουν ενόπιων της δικαιοσύνης τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά το εγχείρημα τους μοιάζει ανέφικτο. Τραγελαφική εώς και γελοία είναι η απόφαση του δικαστηρίου για αθώωση του Μάρκου Κυπριανού και Σάββα Αργυρού, με την πρόφαση ότι ο Μάρκος Κυπριανού ακολουθούσε τις εντολές του Δημήτρη Χριστόφια, ενώ είναι γνωστό ότι  όλοι φέρουν βαρύτατες ευθύνες.

Η 11η Ιουλίου 2011 έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη όλων των Κυπρίων και εκατοντάδες <<γιατι>> ακόμη αιωρούνται πάνω από την Ναυτική Βάση <<Ευάγγελος Φλωράκης>>.

Σαν Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι υπαίτιοι δεν βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.  Δεκατρείς ήρωες θυσίασαν  ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους την ζωη, και ακόμη ζητούν δικαίωση. Αίσχος και πάλι αίσχος είναι το μόνο που προκαλεί αυτο το διεφθαρμένο κατεστημένο και οι διάφοροι πολιτικάντηδες οι οποίοι βάζουν πάνω απ όλα προσωπικό και κομματικό συμφέρον είς βάρος του λαού. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκομένων  αυτης της τραγωδίας. Όλοι γνώριζαν, και όλοι αμέλησαν!

Αιωνία η μνήμη σε όλα τα παλλικάρια.

Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας

Αντιπλοίαρχος Λάμπρου  Λάμπρος

Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης

ΕΠΥ Κελευστής  Ηρακλέους Μιχάλης

Ναύτης Χριστοφόρου Μιλτιάδης

Ναύτης Χριστοφόρου Χριστάκης

Αρχιλοχίας Πυρ. Παπαδόπουλος Ανδρέας

Πυροσβέστης Κρόκος Βασίλης

Πυροσβέστης Τταντής Σπύρος

Πυροσβέστης Θεοφίλου Παναγιώτης

Αρχιπυροσβέστης Γιακουμή Γιώργος

Πυροσβέστης Αδάμου Αδάμος

 

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

 

Advertisements