Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις Γιλντιριμ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέδωσε μαζί με τον ψευδοπρωθυπουργό, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, με περίσσιο θράσος και αλαζονία, ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε τα όσα λέγονται εδώ και χρόνια για τη λύση του Κυπριακού μέσω των ανούσιων – όπως έχει αποδειχτεί- συνομιλιών.
Ουσιαστικά δήλωσε ότι οι Ε/Κ είναι ο λόγος που μένει ακόμα άλυτο το Κυπριακό και ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ακόμη πως «ό,τι υπάρχει στην Τουρκία θα γίνει και στην Κύπρο, όσο αναπτύσσεται και μεγαλώνει η Τουρκία θα μεγαλώσει και η Κύπρος».
Στην Τουρκία αυτή την περίοδο, μετά και το αποτυχημένο (ή μήπως όχι;;) πραξικόπημα, το φασιστικό καθεστώς του νεοσουλτάνου Ερντογάν, έχει βαλθεί να φυλακίσει και να εξολοθρεύσει όποιον τολμά να υψώσει ανάστημα. Πέραν των 10.000 από εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και στρατιωτικούς έχουν καθαιρεθεί, ανακριθεί και φυλακισθεί χωρίς καμία απόδειξη ανάμειξης στο εν λόγω πραξικόπημα. Την ίδια στιγμή τα μέτωπα με το Ισλαμικό Κράτος (
ISIS), τους Κούρδους, τη Ρωσία, το προσφυγικό και τις επιπτώσεις του στα υπόλοιπα κράτη συνεχίζουν να υφίστανται…
Ας μας εξηγήσει πως μεγαλώνει η Τουρκία… Τα ιστορικά γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Με βίαιες συρράξεις, πολέμους, πογκρόμ, εποικισμό, δημογραφική και πολιτιστική αλλοίωση.
Τα παραδείγματα κι οι αποδείξεις αμέτρητες για να κατανοήσουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Δυστυχώς όμως κάποιοι έχουν επιλέξει να μην τα συμμερίζονται όλα αυτά, είτε από ιδεολογική άγνοια είτε από διαφθορά για «τριάντα αργύρια» και υποσχέσεις εξουσίας…
Για να επανέλθουμε, ο κύριος αυτός ανέφερε ότι τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας είναι εκ των ουκ άνευ. Φαίνεται ξεκάθαρα ο στόχος της Τουρκίας, ο οποίος για κάθε λογικά σκεπτόμενο και ενημερωμένο πολιτικά άνθρωπο, είναι σε εφαρμογή από το 1956 με τις εκθέσεις του Νιχάτ Ερίμ για σχηματισμό εθνικής πολιτικής της Τουρκίας στο Κυπριακό. Η Τουρκία από τότε επιθυμούσε και το έχει καταφέρει στο μέγιστο βαθμό, να εξουσιάζει την Κύπρο για γεωπολιτικούς και στρατηγικούς σκοπούς. Με τη λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, την οποία έχουν καταφέρει να ασπάζονται και τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μας έχουν οδηγήσει σε πολιτικό αδιέξοδο. Διχοτόμηση και με τη Δ.Δ.Ο, διχοτόμηση και με την τελευταία ευκαιρία (σε περίπτωση που υπάρξει αρνητική εξέλιξη στις συνομιλίες). Οι εδώ υπερασπιστές της Δ.Δ.Ο μας λένε ότι η λύση εξαρτάται από την Τουρκία και η Τουρκία δηλώνει ότι οι Ε/Κ έχουν την τελευταία τους ευκαιρία για λύση… Ποιος άραγε έχει δίκιο;;;
Είναι καιρός να απεμπλακούμε από αυτό το επικίνδυνο αδιέξοδο και να δημιουργήσουμε εθνική στρατηγική για την Κύπρο μας ούτως ώστε να παραμείνει ελληνική και ελεύθερη. Επιβάλλεται να σταματήσουμε να αφήνουμε την τύχη μας σε όλους αυτούς τους προδότες και ανθέλληνες. Καμία ανοχή σε νέα σχέδια τύπου Αναν, τα οποία προωθούν τη διχοτόμηση και τον εκτουρκισμό της νήσου.

ΟΧΙ ΣΤΗ Δ.Δ.Ο!
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!!!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements