Από την Πόλη στην Κερύνεια….

1953,6-7 Σεπτεμβρίου, ξεκινά ο διωγμός των Ελλήνων κατοίκων της Κων/πολης από τούρκικες εθνικιστικές οργανώσεις. Τα λεγόμενα «πογκρόμ», τα οποία δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η αφορμή για αυτή την ‘’εθνική εκκαθάριση’’, ξεκίνησαν με την έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, που στόχο είχε να προκαλέσει διένεξη στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Μετά από ανακρίσεις, ανακαλύφθηκε πως τη βόμβα είχε τοποθετήσει Μουσουλμάνος φοιτητής του ΑΠΘ, με το όνομα Οκτάι Εγκίν, ο οποίος παρέδωσε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κλητήρα του προξενείου. Η βομβιστική αυτή επίθεση μετά από έρευνες αποδείχτηκε πως είχε σχεδιαστεί από Άγγλους πράκτορες. Απώτερος σκοπός τους ήταν η εις βάθος χρόνου εφαρμογή του σχεδίου ‘’διαίρει και βασίλευε’’ στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου. Εκμεταλλευόμενοι το φανατικό μένος των Τούρκων φονταμενταλιστών, πέτυχαν το σκοπό τους 11 χρόνια αργότερα, το 1964, όπου και έγινε οριστικά η βίαιη απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνισμού της Πόλης. Μάλιστα μερικές από τις δικαιολογίες των Τούρκων ήταν πως για όλα αυτά έφταιγαν οι Ελληνοκύπριοι με τις ταραχές που διαδραματίζονταν το ίδιο διάστημα.
1974,20 Ιουλίου, ξεκινά η ‘’αποβίβαση’’ των τουρκικών πλοίων και αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου εισβολής ‘’Αττίλας’’. Με πρόφαση το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη και με τη δικαιολογία της εγγυήτριας δύναμης επεμβαίνει στρατιωτικά καταλαμβάνοντας αρχικά το 8% του νησιού. Το σχέδιο δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα. Χρειάστηκε και 2η εισβολή στις 14 Αυγούστου, ένας ‘’Αττίλας 2’’ για να περατωθεί η επιχείρηση των Τούρκων και να καταλάβουν τελικά το 37% των κυπριακών εδαφών, τα  οποία κατέχουν μέχρι σήμερα. Έρευνες δείχνουν πως οι Τούρκοι είχαν σχεδιάσει την εισβολή χρόνια πριν αλλά για να την φέρουν εις πέρας χρειάστηκαν και τη συμβολή των Αγγλοαμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες τους παρότρυναν και συνωμοτούσαν ούτως ώστε να κερδοσκοπήσουν από όλο αυτό. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Τουρκίας, δεν υπήρχε καμία διεκδίκηση από τη τουρκική πλευρά για την Κύπρο πριν το 1950. Έτσι οι Μ. Δυνάμεις εκμεταλλευόμενες από τη μία τη διχόνοια που επικρατούσε στο ελληνικό στρατόπεδο, τόσο σε Ελλάδα όσο και στη Κύπρο, και από την άλλη τη βάρβαρη, επιθετική, επεκτατική πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζει η Τουρκία, βρήκαν τρόπο να εφαρμόσουν τα δολοπλόκα συμφέροντα  τους στο νησί.
Τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής των Μ. Δυνάμεων έναντι του Ελληνισμού είναι ολοφάνερα σήμερα. Αυτές όντας ο εγκέφαλος και η Τουρκία όντας το εκτελεστικό όργανο κατάφεραν να εκδιώξουν βίαια- με αιματοχυσίες, βιασμούς, δολοφονίες-  τους Έλληνες από το τόπο τους. Η Τουρκία είναι ένα κράτος με ποινικό μητρώο, που μόνο στόχο έχει να κυριαρχήσει στην περιοχή γύρω από αυτή, (Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή) με κάθε κόστος.
Ως Ελληνισμός το έχουμε νιώσει στο πετσί μας περισσότερο από κάθε λαό. Τα 400 χρόνια σκλαβιάς, η γενοκτονία των Ποντίων, τα πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης, ο εκτουρκισμός της Θράκης, της Ίμβρου και της Τένεδου, η εισβολή και κατοχή στην Κύπρο αποδεικνύουν ξεκάθαρα ποια είναι και τι επιδιώκει η Τουρκία.
Η Ελλάδα (βλ ελληνικές κυβερνήσεις) πρέπει να σταματήσει να «τρώει» τα παιδιά της, να σταματήσει να κλείνει τα μάτια όταν Έλληνες σκοτώνονται, βασανίζονται ή αδικούνται. Η πραγματική Ελλάδα αντιστέκεται σε κάθε μορφής αδικία και προσπάθεια απομάκρυνσης των βασικών ελευθεριών των ανθρώπων. Διότι η Ελευθερία δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και ανδρώθηκε στην Ελλάδα.
Τα όσα αναφέρθηκαν κατά καιρούς, περί συμμαχίας Ελλάδας- Κύπρου- Τουρκίας (βλ πρόσφατες δηλώσεις ΑΝΑΝστασιάδη) είναι άκρως ανιστόρητα, αφελή και προδοτικά που μόνο ζημιά προκαλούν. Η Τουρκία ουδέποτε θεώρησε τους Έλληνες ως συμμάχους της, αντιθέτως ενεργεί προς την υποδούλωση τους έως και των αφανισμό τους.
Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει…

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements