Το έργο ξανά σε επανάληψη…

Ακόμη μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινάει και η ταινία μπαίνει σε επανάληψη. Περισυλλογή ψήφων, μέσω της βοήθειας για εξεύρεση σπιτιού, επίπλων κτλ.
Είναι λογικό κάθε νέα αρχή να είναι δύσκολη και όταν σου απλώνει κάποιος χέρι βοηθείας, για να κάνει τα πράγματα ευκολότερα, να το αρπάζεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι γεγονός πως οι κομματικοί μηχανισμοί και τα παρακλάδια τους (βλ. φοιτητικές παρατάξεις), έχουν ‘’επενδύσει’’ πολλά στην ‘’αρπαγή’’ πρωτοετών φοιτητών κάνοντας συνεργασίες με μεσιτικά, με καταστήματα επίπλων κτλ. Επιπρόσθετα οι λίστες με τα ονόματα και τα στοιχεία όσων εξασφάλισαν θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ πάνε κι έρχονται στα χέρια των κομματόσκυλων που επίμονα ενοχλούν τους φοιτητές προσφέροντας βοήθεια. Όταν δεν έχεις ιδεολογία και οι θέσεις σου μπάζουν, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσφέρεις βοήθεια για σπίτι, να κεράσεις κανένα μπουκάλι ουίσκυ (που αρέσει και στο Νίκαρο) και να διοργανώσεις κανένα ταξιδάκι…
Για να υποστηρίζεις μια παράταξη πρέπει να συμφωνείς με τις θέσεις και τους σκοπούς της και όχι να το κάνεις από υποχρέωση ή ‘’οικογενειακή παράδοση’’. Στην Κύπρο, δυστυχώς, έχουμε την αντίληψη πως αν δεν είμαστε κοντά σε κάποιο κόμμα δεν πάμε πουθενά γιατί η νοοτροπία μας περιτριγυρίζεται από το ρουσφέτι και το μέσο.
Άλλο κομματικοποίηση και άλλο πολιτικοποίηση. Χρειάζεται πολιτικά σκεπτόμενους αυτός ο τόπος και όχι πιστούς οπαδούς του κόμματος. Οι μηχανισμοί των κομμάτων κατέστρεψαν την ελεύθερη κριτική και το μόνο που προωθείται είναι τα στμφέροντα του κόμματος.
Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η Κύπρος μας, η λευτεριά της και η αλλαγή προς το καλύτερο!

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦ

Advertisements