Λάθος ή απλά αδιαφορία επί του πληθυσμιακού;;

Μετά το ανεπανάληπτο ‘’Δεσμεύομαι’’ στα περί κουρέματος καταθέσεων, τώρα ήρθε να προστεθεί το ‘’Mea Culpa’’ όσον αφορά τον αριθμό των εποίκων που θα νομιμοποιηθούν(!) σε περίπτωση λύσης μέσω Δ.Δ.Ο.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έσπευσε σήμερα να διορθώσει τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, δηλαδή ότι τελικά έχει συμφωνηθεί να παραμείνουν 40,000 έποικοι αντί των 90,000. Μάλιστα ανέφερε ότι το λάθος έγινε λόγω κόπωσης από τη διαδικασία των συνομιλιών.
Κάποιοι μάλιστα, βλέπουν με καλό μάτι τον αριθμό αυτό, τονίζοντας ότι είναι αισθητά μειωμένος από αυτόν που πρότεινε το σχέδιο Ανάν, το 2004. Δηλαδή υποστηρίζουν ότι, ακόμα κι αν έχουν περάσει 12 χρόνια- που μαθηματικά και λογικά ο αριθμός των εποίκων έχει αυξηθεί- έχει επιτευχθεί μείωση σε αυτούς που θα αναγνωρισθούν ως νόμιμοι κάτοικοι μιας ‘’Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδιακής Κύπρου’’.

Ρωτούμε λοιπόν. Πώς γίνεται να επιτραπεί σε κάτι παράνομο από το Διεθνές Δίκαιο, όπως είναι ο εποικισμός που εφαρμόζει διαχρονικά η Τουρκία, να νομιμοποιηθεί; Πώς επιτρέπουμε τα εγκλήματα της Τουρκίας να μείνουν ατιμώρητα και παράλληλα να δηλώνουμε ότι επιδιώκουμε ένα κράτος δικαίου;;; Στις όσες χιλιάδες εποίκους δέχεστε να παραμείνουν, δεν γνωρίζετε ότι θα συμπεριλαμβάνονται και άτομα όπως ο Κενάν Ακίν; Άτομα όπως οι βιαστές, οι βασανιστές και οι δολοφόνοι του 1974;  Άτομα που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν ό,τι δηλώνει την ελληνικότητα των εδαφών μας;  Είναι δυνατόν να μπορέσει κάποιος Ε/Κ να ζήσει με ασφάλεια σε ένα ‘’τουρκοκυπριακό κρατίδιο’’ όταν θα κυκλοφορούν τέτοιοι εγκληματίες πολέμου και πολιτισμού;; Ή μήπως πάλι θα μας πείτε το γελοίο και αφελέστατο ‘’μα εκάμαμεν τζ’ εμείς πολλά’’;;;
Όσον αφορά την κούραση του κύριου ΑΝΑΝστασιάδη, έχουμε να δηλώσουμε ότι του αρμόζει το ρητό ‘’όποιος βιάζεται σκοντάφτει’’. Η εντατικοποίηση των συνομιλιών εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη διακαή επιθυμία για λύση. Όταν χτίζεις κάτι σωστά, απαιτείται χρόνος, σχεδιασμός και υπομονή. Εσείς απλά κάνετε τσαπατσουλιές, ούτως ώστε να παραδώσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη χώρα στα χέρια της Τουρκίας και των συμμάχων της. Επίσης δηλώνετε ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη Β΄ φάση των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό λες και την Α΄ φάση την έχουμε κλείσει τέλεια! Επιπλέον παράδοξο αποτελεί ότι οι συναντήσεις που αφορούν τα εδάφη μας, θα γίνουν στο εξωτερικό! Ποιος ο λόγος και η τόση μυστικοπάθεια;;; Ή μήπως και πάλι θα φέρετε τον κυπριακό Ελληνισμό επί προαποφασισμένων γεγονότων;;
Τι θα μας πείτε τότε δηλαδή; Συγγνώμη αλλά σας πουλήσαμε;;;
Η λύση την οποία με τόσο μένος και βιασύνη προσπαθείτε να μας πουλήσετε είναι ρατσιστική, αντιδημοκρατική, φασιστική και άδικη. Έχετε χάσει κάθε εμπιστοσύνη από το λαό, εξαιτίας της φιλαργυρίας και της εξουσιομανίας σας. Η μόνη απάντηση που θα βρίσκετε κάθε φορά που επιχειρείτε να ξεπουλήσετε την πατρίδα μας, θα είναι ΟΧΙ!
ΟΧΙ όσες φορές κι αν χρειαστεί!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements