Δελτίο τύπου για την ίδρυση τ/κ πλατφόρμας: «Δε θα δώσουμε σπιθαμή γης»

Πλατφόρμα πολιτών κατά της επιστροφής εδαφών στους Ελληνοκυπρίους ιδρύθηκε στα κατεχόμενα. Η πλατφόρμα έχει το όνομα «Δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης». Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου της πλατφόρμας Μουσταφά Καλούντα, σε γραπτή του δήλωση υπό τον τίτλο «Δεν θα δώσουμε πίσω τη Μόρφου», αναφέρει ότι  θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση και πορεία στο οδόφραγμα της Ζώδιας την Κυριακή. Μετά την  πορεία θα υπάρξει δήλωση σύμφωνα με την οποία, όχι μόνο δεν θα επιστραφεί η Μόρφου, αλλά επίσης δεν θα δοθεί ούτε σπιθαμή γης υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Και εδώ δημιουργείται ένα εύλογο ερώτημα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτός ο λαός; Ακόμα πόσες φορές θα καταπατήσει δικαιώματα κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο και θα μείνει ατιμώρητος; Για ακόμα πόσο καιρό θα συνεχίσουν την επεκτατική τους πολιτική ανενόχλητοι; Μια πολιτική που επικρατεί  εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπως είναι η Αλεξανδρέττα και η Ίμβρος. Ή και πιο σύγχρονα όπως είναι ο πόλεμος μεταξύ Συρίας και Λιβύης, κατά την  αρχή του οποίου ο Ερντογάν, υποστήριζε ότι δεν ήταν σωστό να εμπλακούν ξένες επεμβατικές δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επιχείρηση ξηράς ενάντια στο ιρακινό Κουρδιστάν, και βομβάρδιζε από την  άλλη το τουρκικό Κουρδιστάν. Μέχρι πότε θα επιτρέπουμε στου νέους Οθωμανούς να ασκούν την επεκτατική τους πολιτική στο νησί μας;

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η διπλοπροσωπία αυτού του λαού δεν έχει όρια. Είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι λαός που μπορείς να εμπιστευτείς, πόσο μάλλον να μοιραστείς την πατρίδα σου μαζί του. Είναι φανερό τώρα όσο ποτέ άλλοτε, πως οι εξελίξεις στο Κυπριακό κυλούν ακριβώς με τον τρόπο που θέλει η Τουρκία. Ικανοποιούν το σχέδιό τους, που δεν είναι άλλο από την κυριαρχία στο βορρά και τη συγκυριαρχία στο νότο. Είναι ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια τους για επέκταση. Με τη διαφορά όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο τρόπος με  τον οποίο οι εκάστοτε ‘’πατριωτικές’’ κυβερνήσεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το θέμα, δηλαδή τη λύση με βάση τη ΔΔΟ, είναι ένα μέσο γι’ αυτούς να υλοποιήσουν τα σχέδια τους με νόμιμο τρόπο. Με τη σφραγίδα αυτού του νέου μορφώματος που θα αντικαταστήσει το ήδη προβληματικό σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αρκετοί αναλυτές εισάγουν τον όρο ‘’νέος οθωμανισμός’’, και υποστηρίζουν πως ένας από τους στόχους της Τουρκίας είναι και η ανάκτηση των εδαφών που βρίσκονταν τότε, υπό οθωμανική κυριαρχία.

Και κάπου εδώ δημιουργείται ένα δεύτερο εύλογο ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν κύριε εκάστοτε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε εκάστοτε πρόεδρε της βουλής, κύριε εκάστοτε αρχηγέ κόμματος, κύριε εκάστοτε ψευτοπατριώτη, να μην μπορείς να αντιληφθείς όλα αυτά τα τόσο φανερά και ξεκάθαρα; Πώς είναι δυνατό να αγνοείτε την Ιστορία αυτού του βάρβαρου λαού; Πώς είναι δυνατόν να μην μπορείτε να αντιληφθείτε ότι ο δρόμος που ακολουθείτε είναι ο δρόμος που συμφέρει την Τουρκία και όχι τον λαό που εκπροσωπείτε; Πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνετε ότι με τους ηλίθιους και ανθελληνικούς χειρισμούς σας, βάζετε το δικό σας λιθαράκι, στην προσπάθεια της Τουρκίας για επεκτατική πολιτική, επί του εδάφους κιόλας  που  αποκαλείται ως πατρίδα σας; Κι εσύ «Κυπριακέ Λαέ», πώς είναι δυνατό να πιστεύεις σε όλα αυτά τα ψέματα με τα οποία σε φλομώνουν, και να συνεχίζεις να ψηφίζεις με περηφάνια κιόλας και χωρίς δισταγμό, τέτοιου είδους ανθρώπους;

Κι όμως, αν και παράδοξο είναι δυνατό. Οι συνομιλίες με τον Τούρκο εγκάθετο συνεχίζονται. Η βάση των συνομιλιών συνεχίζει να είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, κι εσύ ρε κομματόσκυλλο, ψευτοπατριώτη, προδότη, ανθέλληνα, συνεχίζεις να αγνοείς τη γνώμη του 76% του λαού.  Συνεχίζεις να αγνοείς τα ιστορικά γεγονότα που καθιστούν την Τουρκία ως την  χειρότερη των χειροτέρων ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεις να αγνοείς και την ιστορία της δικής σου πατρίδας. Την ελληνική ιστορία της πατρίδας σου!

Ως Π.Ε.Ο.Φ  Θεσσαλονίκης, καταδικάζουμε έντονα τη διαδήλωση αυτή. Καταδικάζαμε, καταδικάζουμε και θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια λύσης με βάση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Καταδικάζουμε την Τουρκία και την επεκτατική της πολιτική καθώς και εγκλήματα που  διέπραξε, όχι μόνο κατά της Κύπρου, αλλά και των υπόλοιπων λαών, καταδικάζουμε την εισβολή και καταδικάζουμε όλους εσάς που ξεπουλάτε την πατρίδα μας για τα κομματικά και παραταξιακά σας συμφέροντα. ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ! ΕΞΩ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦ