Τα Λάβαρα του Έθνους Πάντα Ψηλά

Δεν χωράει ελληνική σημαία στην Κύπρο, μας λένε πολλοί. Λες και χρειάζεται να χωρέσει ελληνική σημαία σε ένα τόπο ο οποίος είναι πέρα για πέρα ελληνικός. Σε ένα τόπο που έχει περάσει τα πάνδεινα, σε ένα νησί του οποίου το 37% είναι κατεχόμενο, κι όμως, όλοι οι πραγματικοί  αγώνες έγιναν με λάβαρο την ελληνική σημαία.

Φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν να ξεχάσουν τις ρίζες τους. Φαίνεται πως κάποιοι αγνοούν και προσπαθούν να ξεγράψουν την ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου και να την ξαναγράψουν από την αρχή με το δικό τους τρόπο. Ο δικός τους τρόπος δεν είναι άλλος από αυτόν που τους διδάσκει ο κάθε ξεπουλημένος πολιτικός. Ο κάθε νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος, βΟλευτής, αρχηγός  κόμματος, που σκοπό έχει την κερδοσκοπία, το προσωπικό συμφέρον και την καρέκλα.

Αν είναι δυνατόν κάποιος Ελληνοκύπριος να αγνοεί σαν αρνάκι, όλους τους αγώνες που έγιναν στο νησί με σκοπό την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Αν είναι δυνατόν να ξεχνούν φράσεις όπως « Η ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου…» που ειπώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό πριν εκτελεστεί. Φράσεις όπως το «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ», από ανθρώπους που ήταν ένα βήμα πριν την αθανασία. Αν είναι δυνατόν να αγνοούν αγωνιστές όπως το Γρηγόρη  Αυξεντίου, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τον Κυριάκο Μάτση και άλλους πολλούς, που πότισαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα του μαρτυρικού μας νησιού, στο μεγαλύτερο αγώνα για Απελευθέρωση και Ένωση με τη μητέρα πατρίδα.

Τι να περιμένεις όμως από μια νεολαία η οποία με παρωπίδες ακολουθεί «ό,τι πει το κόμμα»; Τι να περιμένεις από ανθρώπους που σαν γενίτσαροι, ενστερνίζονται απόψεις και ιδανικά από κάποιους δήθεν γνώστες, που μέσω παιδομαζώματος, περιορίζουν το μυαλό των ανυποψίαστων νέων, εξυπηρετώντας έτσι τα παραταξιακά και κομματικά τους συμφέροντα; Αλήθεια, είναι λυπηρό να ακούς από έναν νέο της ηλικίας σου, να δίνει το λόγο του, πατώντας στην κομματική του τιμή.

Φταίχτες, οι γνωστοί πατριώτες, που σκοτώνονται  δημόσια ούτως ώστε να φανατίζουν τον κόσμο ενώ πίσω από τις κάμερες τα έχουν όλα συμφωνημένα. Φταίχτες, οι γονείς, που ανάμεσα σε τόσες διεξόδους, παροτρύνουν τα παιδιά τους να ενταχθούν από μικρά στις νεολαίες των παρατάξεων, είτε των ‘’δεξιών’’ είτε των ‘’αριστερών’’, στερώντας τους έτσι το δικαίωμα να αναπτύξουν δική τους κρίση.  Στερώντας τους το δικαίωμα να επιλέξουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν.

Και το χειρότερο όλων αυτώ, η παραγραφή των τετελεσμένων της εισβολής. Έχουν καταφέρει αυτοί όλοι οι ψευτοπατριώτες υποστηριχτές της ομοσπονδίας, όλοι αυτοί οι  βοσκοί, να πείσουν τα αρνάκια τους ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο ότι για την εισβολή φταίει η δική μας η πλευρά, λέγοντας «εκάμαμεντζαι εμείς πολλά» και ότι ο μόνος εχθρός είναι ο αγνός κόσμος που ακόμα μάχεται και θα συνεχίσει να μάχεται για να μην περάσει το έκτρωμα της ομοσπονδιακής λύσης. Και κάτι εξίσου σημαντικό, έχουν καταφέρει να κάνουν τον κόσμο να ξεχνάει ή ακόμα χειρότερα να αγνοεί από πού ουσιαστικά κατάγεται, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τον Ελληνισμό της Κύπρου, να ‘’σβήσουν’’ την ελληνικότητα του νησιού, και να κάνουν σιγά σιγά τον κόσμο να πιστεύει σε ένα νέο μόρφωμα, το οποίο θα προκύψει μέσα από την Διζωνική – Δικοινοτική – Ομοσπονδιακή λύση.

Ε όχι κύριοι! Αν εσείς ξεχνάτε, εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ να σας θυμίζουμε, τόσο την καταγωγή σας, όσο και τους αγώνες που έγιναν για Απελευθέρωση και Ένωση. Αν εσείς είστε εγκλωβισμένοι στον κλοιό που έχουν δημιουργήσει τα κόμματα, και οι πολιτικοί αρχηγοί, που αποτελούν τους δήθεν εκπρόσωπους της δημοκρατίας, εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ, ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ, να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σας δείξουμε το σωστό δρόμο, μέσα από κριτική σκέψη και προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, μέσα από την αγάπη για την πατρίδα και τον πόθο για Απελευθέρωση του τόπου μας.

Στην Κύπρο αγαπημένα μου προβατάκια, όχι μόνο χωράει ελληνική σημαία, αλλά καταλαμβάνει ολόκληρο το νησί. Από την Πάφο μέχρι την Αμμόχωστο, από τη Λεμεσό μέχρι την Καρπασία, από τη Λάρνακα μέχρι τη Μόρφου, από τη Λευκωσία μέχρι την Κερύνεια. Όλα ανεξαιρέτως, έδαφος ελληνικό. Η μόνη σημαία που δεν χωράει στην Κύπρο, είναι αυτό το έκτρωμα που με θράσος στόλισαν οι Τουρκοκύπριοι ‘’φίλοι’’ μας στις βουνοπλαγιές του Πενταδακτύλου και με το οποίο εσείς, οι λάτρες της ιδέας της ΑΝΑΝξάρτητης Κυπριακής ‘’Δημοκρατίας’’ ούτε καν ασχολείστε. Θα ανασηκώσει όμως την πλάτη και θα τους αποσείσει είτε το θέλετε είτε όχι. Το θέλει και το ζητά από μόνη της η ιστορία.

ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements