Το αντιδημοκρατικό πρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ)

disi-grafeiaΔεν είναι λίγες οι φορές, που σαν παράταξη, εναντιωθήκαμε και κατακρίναμε τον τρόπο με τον οποίο δρουν τα διάφορα κόμματα, κυρίως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, τόσο στην πολιτική σκηνή, όσο και ενδοκομματικά. Δεν είναι λίγες οι φορές που καταδικάσαμε συμπεριφορές πολιτικών αρχηγών και αρχηγών κομμάτων για τον τρόπο με τον οποίο αποκρύπτουν πληροφορίες από το λαό και τον φλομώνουν με ψέματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που τονίσαμε πως τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα πλασάρουν και ότι πίσω από πολλές τους ενέργειες κρύβονται είτε πολιτικές είτε προσωπικές και παραταξιακές σκοπιμότητες. Τη δικαίωση  στους ισχυρισμούς μας αυτούς έρχεται να δώσει ακόμα μια παραίτηση από τους πλέον εκπροσώπους των δημοκρατικών θεσμών, και κυβερνών κόμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον «Δημοκρατικό» Συναγερμό. Πρόκειται για τη διεθνολόγο και μέλος του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, Ιωάννα Συγκρασίτη, η οποία από τις 17/10 2016 έχει υποβάλει την παραίτηση της.

Αυτό που κάνει όμως τρομερή εντύπωση από την αποχώρηση της κυρίας Συγκρασίτη, είναι οι αποκαλυπτικές δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή Mega One. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως η ανώτατη  ηγεσία του κόμματος δεν αφουγκράζεται τη βάση του κόμματος και πως όταν διαφωνείς με το κόμμα σου σε τόσα ζητήματα είναι καλύτερα να αποχωρήσεις. Τόνισε πως άλλα λένε τα στελέχη του κόμματος το πρωί στα μνημόσυνα των ηρώων μας και άλλα το βράδυ στις συγκεντρώσεις επαναπροσέγγισης, ενώ ακόμα υποστήριξε πως δεν υπάρχει δημοκρατία σε ένα κόμμα που κάποτε ήταν πρωτοπόρος της δημοκρατίας.

Κάπου εδώ, στο «πρωτοπόρος της δημοκρατίας», περνάτε από το μυαλό μας όλοι εσείς, οι πρωτοπόροι υποστηριχτές τους. Όλοι εσείς οι ‘’πατριώτες’’ πρωτοστάτες των δημοκρατικών θεσμών, που χωρίς να έχετε ιδέα του τι σας γίνεται, εντάσσεστε σε μια παράταξη η οποία εκπροσωπεί το εν λόγω κόμμα. Τώρα καταλαβαίνουμε από πού προκύπτουν όλα αυτά τα ψέματα, όλες αυτές οι εναλλαγές απόψεων και όλες αυτές οι κατηγορίες προς το πρόσωπό μας. Είστε «αιώνιοι περήφανοι πρωτοπόροι», οι οποίοι, όπως δηλώνετε βέβαια, είστε εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας όμως τη συμπεριλαμβάνετε σε κάθε σας ψήφισμα και αρνείστε έμμεσα να ταχθείτε εναντίον της. Είστε «αιώνιοι περήφανοι πρωτοπόροι» και εκπροσωπείτε το κυβερνών κόμμα και τον πρόεδρο της «δημοκρατίας», κύριο κύριο κύριο… Νίκο ΑΝΑΝστασιάδη, όμως, ερωτηθείς, απαντάτε πως διαφωνείτε με τους χειρισμούς του και  πως τον ψηφίσατε απλά και μόνο επειδή δεν υπήρχε κάποιος καλύτερος. Είστε «αιώνιοι περήφανοι πρωτοπόροι» κι όμως δηλώνετε πως είστε αυτόνομη παράταξη, δεν υπάγεστε σε κάποιο κόμμα και δεν δέχεστε οικονομική βοήθεια από κανένα. Έστω και αν στο καταστατικό σας αναφέρεται  πως η παράταξή σας αγωνίζεται στα ίδια ιδεολογικά και πολιτικά πλαίσια με τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΑΡΘΡΟΝ 1: Ίδρυση: Παράγραφος α ). Είστε «αιώνιοι περήφανοι πρωτοπόροι» και η καλύτερη τακτική που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αποκρύψετε το φως της αλήθειας και του δικαίου είναι η λασπολογία και η προπαγάνδα τόσο εναντίον της παράταξης μας όσο και εναντίον ατόμων από εμάς ξεχωριστά, με λόγια τα οποία δεν ευσταθούν. Απλά και μόνο για να παρασύρετε τους πρωτοετείς φοιτητές εναντίον της μόνης αγνής και αυτόνομης παράταξης της Θεσσαλονίκης, όπως και άλλων πόλεων, και να τους εντάξετε στη δική σας πρωτοποριακή παράταξη, ούτως ώστε να ικανοποιήσετε τους ανωτέρους σας.

Είναι λοιπόν ολοφάνερο, πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα στελέχη του κόμματος του «Δημοκρατικού» Συναγερμού, αλλά σε ολόκληρη την παράταξη. Κι όμως, ένα κόμμα καταλύτης των δημοκρατικών θεσμών έχει τόσους υποστηρικτές και ψηφοφόρους. Είναι δυνατό, όλα αυτά τα οποία αναφέρθηκαν, να τα έχει καταλάβει μόνο η κυρία Συγκρασίτη; Είναι δυνατόν να μην έχετε αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει; Είναι δυνατό να μην εναντιώνεστε στις εξευτελιστικές ενέργειες των εκπροσώπων σας;  Είναι δυνατό να ψηφίζετε με κλειστά τα μάτια, ‘’ό,τι πει το κόμμα’’; Τρανταχτό παράδειγμα οι  βουλευτικές εκλογές του Μάη του 2016. Να βγαίνει δημόσια κύριος Τορναρίτης και να δηλώνει ότι η Κερύνεια δεν θα επιστρέψει υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση και οι Κερυνειώτες, με δική τους ψήφο, να βγάζουν σαν πρώτο κόμμα τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Είναι καιρός λοιπόν να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της κάθε κυρίας Συγκρασίτη. Είναι καιρός να σταματήσετε να εθελοτυφλείτε και να αναγνωρίσετε πως πλέον το κόμμα το οποίο ίσως κάποτε δήθεν εκπροσωπούσε τα πιστεύω σας και δρούσε δημοκρατικά και πατριωτικά, έχει αλλάξει, έχει αλλοτριωθεί. Είναι καιρός να ξεφύγετε από τον κομματικό κλοιό και να αρχίσετε να σκέφτεστε το συμφέρον του τόπου σας, όχι το συμφέρον της παράταξής σας. Ντροπή δεν είναι να εγκαταλείπετε το κόμμα σας ή την παράταξή σας. Ντροπή είναι να συνεχίζετε να το υποστηρίζετε ενώ γνωρίζετε ότι αυτό δεν εκπροσωπεί πλέον τις ιδέες και τα πιστεύω σας. Σταματήστε άπαντες να αφουγκράζεστε απόψεις και ιδέες οι οποίες αποσκοπούν στο καλό του κόμματός σας και όχι της πατρίδας μας. Άλλωστε χρησιμοποιείτε σαν σλόγκαν το αρχαίο αθηναικό ρητό ΄΄ Την Πατρίδα Ουκ Ελάττω Παραδόσω΄΄. Κάντε το με πράξεις, όχι μόνο με λόγια!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements