15 Νοεμβρίου 1983 – Παράνομη Ανακήρυξη του Ψευδοκράτους

15 Νοεμβρίου 1983. Μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία του μαρτυρικού μας νησιού καταγράφεται. Εννέα χρόνια μετά τη βάρβαρη εισβολή του 1974, ο κατοχικός κοινοτάρχης ιδρύει στα κατεχόμενα εδάφη μας, υπό τις ευλογίες της Άγκυρας και αψηφώντας τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου 1977 – 1979, ένα νέο κρατίδιο το οποίο είναι αναγνωρισμένο μέχρι σήμερα μόνο από την Τουρκία. Ανακηρύσσει λοιπόν την παράνομη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η 15η Νοεμβρίου 2016, 33 χρόνια μετά, βρίσκει την πολιτική  μας ηγεσία να διατηρεί την τακτική της καλής θελήσεως και  να υποκύπτει στις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας. 33 χρόνια μετά και ακόμα οι εκάστοτε κυβερνήσεις συζητούν με τον εισβολέα για ένα σχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της πατρίδας μας βασισμένο στις ανυπόστατες και παραβιασμένες πλέον συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, την οποία μας πλασάρετε ως το μοναδικό τρόπο για λύση του Κυπριακού  προβλήματος, παραγράφει τα τετελεσμένα της εισβολής και νομιμοποιεί το παράνομο αυτό κράτος. Με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία κύριοι, βάζουμε οι ίδιοι την υπογραφή μας στο ξεπούλημα, στη διχοτόμηση και στην τουρκοποίηση του τόπου μας.

Ξεχνάτε οι πλείστοι τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας για Απελευθέρωση  της Κύπρου. Ξεχνάτε τον ένδοξο αγώνα του 55 – 59, όπου μια  χούφτα αμούστακων παιδιών ξευτίλισαν τους Άγγλους αποικιοκράτες ποτίζοντας με το αίμα τους τα ιερά μας χώματα. Εμείς όμως είμαστε εδώ και αρνούμαστε να ξεχάσουμε το δρόμο που χάραξαν ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης, ο Μάτσης και τόσοι άλλοι. Εμείς, περήφανοι, θα λέμε πως  Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ, ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τους εγκληματίες πολέμου και τους δολοφόνους του Τάσου  Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Δεν πρόκειται να βάλουμε την υπογραφή μας στο έκτρωμα που μας πλασάρετε ως τη  μόνη λύση.

Η Τουρκία είναι ένοχη και πρέπει να πληρώσει τόσο για την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή όσο και για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας. Η Τουρκία κατηγορείται για εποικισμό, για αιχμαλώτους, για εγκλωβισμένους, για 1619 αγνοουμένους, για 200000 πρόσφυγες, για βιασμούς, για λεηλασίες. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements