Δελτίο Καταδίκης Χειρισμών για το Μεταβατικό Στάδιο Παραμονής Τουρκικών Στρατευμάτων

Άρχισαν επιτέλους να βγαίνουν στη φόρα όλες οι παρασκηνιακές κινήσεις της κυβέρνησης που αφορούν τα θέματα επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και των συνομιλιών. Είναι η πρώτη φορά κιόλας που φαίνεται ξεκάθαρα πως η  κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, έχει πρόθεση να λύσει το Κυπριακό μεν, παραχωρώντας ότι μας έχει απομείνει δε, υποκύπτοντας για ακόμα μια φορά στις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας.

Όπως προέκυψε από πρόσφατες πληροφορίες, η κυβέρνηση Αναστασιάδη στο θέμα των κατοχικών στρατευμάτων, όχι μόνο υπέκυψε, αλλά με δική της πρόταση έδωσε το δικαίωμα στην τουρκική πλευρά και στον ΟΗΕ, να θέσουν τους δικούς τους όρους. Συγκεκριμένα, η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε πρόταση στο τραπέζι των συνομιλιών για μεταβατικό στάδιο αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, το οποίο προνοούσε την παραμονή τους για 5 χρόνια μετά την  επίτευξη λύσης. Από πλευράς της Τουρκίας η πρόταση ήταν για 12 χρόνια, ενώ ο ΟΗΕ, με τους ακριβοδίκαιους πολιτικούς του χειρισμούς και θεωρώντας τα  5 χρόνια λίγα και τα δώδεκα χρόνια πολλά, κατέληξε σε μια πρόταση δέκα χρόνων σαν μεταβατικό στάδιο.

Η ευθύνη πέφτει βαρύτατη στην πλευρά της δικής μας «αξιοσέβαστης» κυβέρνησης η οποία βαδίζει στα χνάρια του σχεδίου ΑΝΑΝ. Βαδίζει στην πολιτική της καλής θελήσεως ξεπουλώντας την πατρίδα μας. Κοροϊδεύει το άμεσα ενδιαφερόμενο λαό της Κύπρου, παριστάνοντας ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του, για να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα, να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις πατρογονικές τους εστίες και ταυτόχρονα εν αγνοία του, καθώς και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, παραχωρεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις κινήσεις αυτές και να τονίσουμε πως όλα αυτά είναι παράγωγα της φασιστικής βάσης για λύση του Κυπριακού προβλήματος που δεν είναι άλλη από τη ΔΔΟ. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και τις παρασκηνιακές κινήσεις και προτάσεις που κάνει. Δεν είναι δυνατό να εκφράζει την άποψη ότι ένας στρατός δεν μπορεί να αποχωρήσει σε μια νύχτα και πως χρειάζεται χρόνος, τη στιγμή που τα εν λόγω στρατεύματα κατέλαβαν μετά βίας τα ιερά χώματα της πατρίδας μας εν μία νυχτί. Τα κατοχικά στρατεύματα  πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα, το ζητά ο λαός, το ζητά η πατρίδα.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements